„Alergând printre gânduri” cu Mădălina Bianca Partenie

 Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a găzduit vineri, 18 noiembrie 2016, lansarea volumului de versuri și proză „Alergând printre gânduri”, autor Mădălina Bianca Partenie. 

Manifestarea, care a fost organizată de Școala Gimnazială „Gabriel Drăgan” din Nicorești și Muzeul de Istorie Tecuci, a fost deschisă de artistul plastic Adrian Mihalache, manager al instituției organizatoare. Acesta, după ce a arătat scopul acestei acțiuni, a dat cuvântul profesorului Cezar Andronic, director al școlii din Nicorești.
Directorul Andronic a prezentat-o pe fosta elevă din Nicorești, astăzi elevă la Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci. Profesorul Andronic ne prezintă acest volum ca o carte de debut subliniind faptul că această lucrare este și o cronică a comunei Nicorești.
 A luat apoi cuvântul profesoara Eleonora Stamate cea care s-a ocupat de evoluția acesteia, realizând și prefața volumului. Profesoara Stamate începe prin a aduce mulțumiri Primăriei comunei Nicorești, reprezentată prin contabila șefă. Profesoara Stamate mulțumește apoi elevei Ruxandra Voica, realizatoarea coperților și redactorului de carte prof. Ștefan Ovidiu Vrabie, considerat sufletul acestui eveniment.
Prof. Stamate ne reamintește faptul că a cunoscut-o pe autoare mai întâi ca actriță, fiind premiată la „Gala teatrului școlar” pentru ca apoi să devină membră a cenaclului literar pentru copii și tineret „Ștefan Petică-2007”.
Se aduc în continuare mulțumiri profesoarelor Ecaterina Jalbă, Claudia Ghica și Liliana Maxim.
 Volumul conține versuri dar și proză. Profesoara Stamate o caracterizează pe autoare ca o persoană care „scrie chiar uitându-se la noi”. Se aduc apoi mulțumiri familiei, mamei și bunicilor prezenți acum la această activitate.
Autoarea iubește anotimpurile, iubește viața și își alege cu migală cuvintele. Se aduc de asemenea mulțumiri profesoarei Tincuța Țuchel, cea care a descoperit-o încă din clasa a cincea la școala din Nicorești.
Pentru o mică destindere prof. Stamate o invită la pian pe deținătoarea a numeroase premii, pe Ana Maria Arhire, aducând și mulțumiri profesoarei Alexandra Manolache de la Clubul elevilor pe care poeta o consideră un adevărat giuvaier. Se aduc apoi mulțumiri conducerii muzeului pentru găzduirea acestui eveniment.
Luând cuvântul profesoara de limba română a autoarei o consideră pe Mădălina Bianca „un copil rar, care strălucește de optimism” apreciindu-i și calitățile actoricești, văzând în ea o actriță dramatică.
Prof. de la școala din Nicorești, Tincuța Țuchel, ne spune de emoțiile debutului Biancăi, ne reamintește și faptul că se implica în școală regizând diferite spectacole. Îi urează în continuare mult succes pe drumul ales.
 După ce am ascultat-o pe talentata pianistă Luiza Gao, a luat cuvântul profesoara Ecaterina Jalbă, începând cu bucuria de a fi acum alături de Bianca, pe care o consideră o ființă cu totul deosebită, o floare de măr ce a pictat cerul în adevăr. Mulțumește apoi mamei acesteia și mai ales Domnului care a înzestrat-o cu acest minunat har al scrisului. Îi urează în final un drum cât mai drept și luminos dăruindu-i un buchet cu frumoase flori albe aducătoare de lumină.
Profesoara Liliana Sima de la Școala „Anghel Rugină” aduce și dânsa mulțumiri autoarei, după care ia cuvântul profesoara Mihaela Arhip, diriginta Biancăi, adică a clasei a-XI-F, având alături de o cutiuță cu scrisori de mulțumiri ale colegilor de clasă.
 Scriitorul Constantin Oancă începe prin a specifica faptul că Bianca a fost prezentată cenaclului literar, apreciindu-i poezia dar și proza, încheind prin a spune că poezia este un adevărat vis neuitând să spună că poezie se poate face din orice: „Felicit acest nou talent, lujer ce a ieșit din zona noastră!”.
Profesoara Stamate intervine manifestându-și bucuria că în sală sunt mulți elevi și dorind ca o parte dintre ei să se îndrepte spre cenaclu.
 A luat cuvântul în continuare Tănase Dănăilă, spunând că Bianca a venit prin cartea aceasta, în fața noastră, cu multă candoare și puritate. Aduce mulțumiri tuturor cadrelor didactice și apreciază prietenia de care îi dă dovadă Ruxandra care se bucură cu adevărat de realizările Biancăi – lucru rar întâlnit azi. Continuă prin a remarca bogăția de talente dată de zona Nicorești, zonă de unde a răsărit și marele Labiș așa cum spune istoricul Vasile Popa.
Consilierul primarului, prof. Viorel Burlacu, aduce un cuvânt de susținere din partea edilului și ne povestește aspecte din viața Mădălinei Bianca Partenie.
 Foarte emoționată, Bianca Mădălina Partenie, autoarea volumului începe prin a ne spune că acesta este un eveniment la care a visat de foarte mult timp. Mulțumește fiecărei persoane în parte pentru sprijinul ce i-a fost acordat, mulțumește profesorilor, foști și actuali și tuturor celor care au fost în sală. „Scrierile acestea sunt ideile mele începute din școala primară până în prezent și sunt mândră când am acum în față această carte. Mulțumesc domnului primar al comunei Nicorești, Ionel Boghiu, și doamnei contabil șef Dorina Tilincă. Mulțumiri speciale Editurii Grapho Press, reprezentată de dl.Viorel Susanu și redactorului de carte Ștefan-Ovidiu Vrabie. Nu pot încheia fără a răspunde unei întrebări puse de mai multe persoane: <>. Răspunsul este simplu. Acest loc este Muzeu de Istorie. Pentru mine spațiul unde m-am născut și am crescut, Nicoreștiul este pentru mine o adevărată istorie!”

După ce a lecturat câteva din lucrări a încheiat prin a mulțumi încă o dată prietenei Ruxandra și prof. Stamate.

Autor: Iancu Aizic