Balul Bobocilor 2016 la FEG Education Tecuci

 Cum sezonul balurilor a început, și noi, Școala Postliceală FEG „Education” Filiala Tecuci, ne-am reunit vineri, 11 noiembrie 2016, în a șasea ediție a Balului Bobocilor, devenită tradiție în școala noastră.
Gazda evenimentului a fost restaurantul „Papa Bun” din Tecuci, locație caldă, primitoare, decorată adecvat momentului de festivitate.
 Greu ne-am adunat, mărturisim, oare de ce colegii se mobilizează atât de greu, chiar și la distracție? E adevărat că ne-am „pornit” mai greu, dar și mai greu a fost să ne oprim, căci muzica, acest limbaj universal, ne-a dat aripi, ne-a schimbat starea de spirit, dansul ne-a descătușat energii, sursă de voie bună, de împlinire, de optimism.
Astfel, punțile de comunicare între suflete fiind create, fiecare dintre noi, a dat frâu liber sentimentelor proprii, firești, relațiile dintre colegi se schimbă, devin mai trainice, ne cunoaștem mai bine unii cu ceilalți, dar, mai ales, ne descoperim pe noi înșine.
 Aceeași metamorfoză se întâmplă și în relațiile prof-cursant, se construiește o altfel de comunicare, fiecare devine evaluator de pe alte poziții, în afara cadrului rigid al clasei și acesta este un pas către o cunoaștere mai amplă, a fiecăruia dintre cei doi participanți la actul didactic.
Balul Bobocilor a fost conceput ca un exercițiu de socializare, noi, cursanții, ne desfășurăm activitatea în două locații, nu ne cunoaștem între noi, așa că primul moment a fost binevenit, fiecare cursant, fiecare profesor ne-am prezentat la microfon.
 Au fost apoi alte concursuri, momente foarte agreabile: concurs de dans, proba portocalei, probă la care candidații trebuiau să danseze despărțiți de o portocală, aceasta rămânând perfect în echilibru.
Oriunde întorceai capul nu vedeai decât fete frumoase, cochete, elegante, băieți șarmanți (dar cam puțini!), a fost o atmosferă elegantă, exuberantă și multă, multă veselie.
 Atenția auditoriului a fost captată de competiția strânsă a bobocilor, pentru cucerirea titlurilor de Miss și Mister Boboc. Șase concurenți, trei boboci și respectiv trei bobocițe au trebuit să parcurgă următoarele probe: prezentare, spontaneitate, dans și cântec, pentru a-și adjudeca titlurile de Miss și Mister.
Atât profesorii cât și elevii, au jurizat, notându-le talentul. Titlurile de Miss și Mister au revenit cursantei Ghintuială Elena (AMF I) și Sterparu Antonio (AMG I). 
 Am făcut multe fotografii, astfel încât filmulețul-document al școlii se îmbogățește cu un nou capitol din viața  noastră.
Felicitări organizatorilor Cristina Stan și Elena Drăgan (AMG III), profesoarei Irina Tone (AMF I) și dir. prof. Silvia Gheorghiu, precum și invitaților pentru frumusețe, dăruire, participare!
La cât mai multe ediții FEG „Education”!

Gabriela Caragațe, AMG I