S-a urcat la volan băut, fără carnet, într-o mașină furată

52d6f-politia-rutiera Duminică, 29 ianuarie 2017, în jurul orei 2, polițiștii din comuna Munteni au  depistat pe raza localităţii Ţigăneşti un bărbat de 41 ani în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul  fiind de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Continuând cercetările poliţiştii au stabilit că autoturismul nu-i aparţine bărbatului depistat, proprietarul fiind un consătean care işi parcare autoturismul în faţa porţii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul  de către o persoană care nu posedă permis de conducere, sub influența alcoolului.