Solidarizare incredibilă: Zeci de bucureșteni oferă cazare gratuită pentru cei care vin în Capitală să protesteze

protest Zeci de bucureşteni oferă cazare gratuită celor care vin din ţară să protesteze împotriva Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, dată marţi noapte, pe ascuns, de guvernul Grindeanu. Organizarea s-a făcut pe grupul de Facebook – Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului. Pe acelaşi grup, oamenii  din diverse oraşe din ţară se organizează pentru a veni împreună cu maşina sau cu trenul în Bucureşti.

„Este momentul să fim uniţi dincolo de idealuri, în fapte concrete. Să ne ajutăm, să ne împrietenim, doar împreună, cât mai mulţi, putem stopa abuzurile ostentative pe care le face acum Guvernul. Ce s-a întâmplat aseară este o jignire pentru orice cetăţean cinstit, cu chef de muncă”, a declarat una dintre persoanele care îşi pune casa la dispoziţie pentru cei care vin să protesteze.

„Fac asta pentru că doar mobilizarea noastră mai poate opri acest tăvălug asupra justiţiei şi statului de drept. Guvernul României a comis aseară un abuz istoric ridicând barierele abuzurilor şi furturilor şi eliminând pârghiile justiţiei prin care aceştia puteau fi traşi la răspundere. Este incredibil că noi plătim zeci de ani rate pentru case în valoare de aprox 200.000 lei iar ei pot fură liniştiţi aceste sume”, a declarat o altă persoană care îşi pune casă la dispoziţie pentru cei care vin să protesteze.

„Este foarte posibil ca protestele să se întindă pe mai multe zile şi dacă oamenii vin din alte oraşe să protesteze trebuie să şi doarmă, să se spele, să se schimbe undeva, etc., iar dacă am posibilitatea să ofer cazare, de ce să nu fiu solidară? Puteam să fiu eu în situaţia lor”, spune un alt cetăţean solidar cu protestatarii.

Printre cei care îşi pun casa la dispoziţie pentru protestatari se numără şi jurnalistul Andrei Gheorghe.

Patronul a două hosteluri din Centrul Vechi al Capitalei scrie pe Facebook că oferă locuri gratuite de cazare pentru cei care vin în Bucureşti pentru a protesta contra ordonanţelor adoptate marţi seară. „Avem 130 de locuri în total şi în funcţie de câte avem disponibile zilele acestea sprijinim pe cei ce vin din afară Bucureştiului”, se menţionează în postare.

 

Sursa: m.hotnews.ro