Jurnalistul Moise Guran vorbește despre Tecuci

plansa-desen-spital-tecuci Citeam mai alaltăieri, în ziarul Viața-Liberă din Galați, că la Tecuci se fac pregătiri pentru o investiție de 28-30 de milioane de euro într-un spital. S-aprobat deja studiul de fezabilitate… 30 de mii de euro. Bun!

Atâta doar că, fără a fi un urmăritor înfocat al realităților județului Galați, mi-a revenit în minte un articol din Adevărul, în care se spunea că la Spitalul Județean din Galați, doi medici lucrează cât trei, iar în anumite situații se apelează la cadrele medicale pensionate, din lipsa medicilor evident.

Caut să văd situația de la Tecuci și găsesc că și acolo e o criză cruntă de cadre medicale, problema nefiind că e mic spitalul actual, cât aceea că n-au medici. De unde vor lua tecucenii medici când or avea un ditamai spitalul cu 350 de paturi?

Sigur că Tecuciul e la 70 de kilometri distanță de Galați, zona nu e foarte dezvoltată, o astfel de investiție ar da multora de lucru. Și, pentru mult timp, căci, uite, tot la Tecuci, Centura s-a făcut în 9 ani. Și are doar șapte kilometri.

Articolul „Ce ne unește și ce ne dezbină?” poate fi citit integral AICI.