Minora dispărută a fost găsită

b51e8-politie Polițiștii gălățeni au continuat activitățile de căutare a minorei în vârstă de 9 ani, din comuna Scânteiești, care a dispărut de la domiciliu în seara zilei de 27 iulie a.c.

Au fost audiați membrii familiei și persoane din anturajul copilei, iar fotografia acesteia a fost distribuită la toate subunitățile de poliție, la Secția Regională de Poliție Tansporturi Galați și la operatorii de transport de pe raza județului Galați.

În activitățile de căutare au fost angrenați cca. 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Galați, voluntari și pădurari.

În urma activităților investigative și de căutare, minora dispărută a fost identificată pe raza localității Scânteiești, în urma unui apel primit prin SNUAU 112.

Din declarațiile minorei s-a stabilit faptul că în seara zilei de 27 iulie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial.

Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie a.c., în jurul orei 17, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere al ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului.

În urma probatoriului administrat la dosar, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate și în cursul zilei de azi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

IPJ Galaţi