Evenimente rutiere de weekend

Etilotest Weekend-ul trecut a fost plin de evenimente rutiere, iar cei mai mulţi dintre şoferii care au încălcat litera legii au ajuns la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci.

La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii din comuna Brăhăşeşti au oprit în trafic, pe drumul comunal 86, un autoturism condus de un  bărbat de 49 ani.

Întrucât, conducătorul auto nu a putut prezenta la control documentele solicitate, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date şi au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii din comuna Iveşti au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării şoferului cu aparatul Drager, a rezultat o alcoolemie de 0, 69 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci, în vederea recoltării de probe biologice.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corod au oprit un autoturism aflat în trafic, condus de un bărbat de 55 ani, din aceeaşi localitate.

Întrucât, cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, i-au solicitat  testarea cu aparatul etilotest.

Refuzul acestuia a determinat conducerea lui la Spitalul Municipal Tecuci, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză,  s-a  intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

La data de 23 septembrie a.c.,  în jurul orei 19, în timp ce conducea un autoturism  pe  DJ 241, o femeie de 77 ani a efectuat un viraj la stânga, fără a se asigura la schimbarea direcţiei de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism angajat în depăşire, care circula în aceeaşi direcţie.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ambilor conducători auto care au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Duminică, 24 septembrie, în jurul orei 19.45, poliţiştii din localitatea Drăgăneşti au depistat un bărbat de 30 ani, care conducea un moped neînmatriculat.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică şi nu deţinea permis de conducere.

La testarea cu aparatul etilotest  a rezultat o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi care nu posedă permis de conducere.

 

IPJ Galaţi