Dan Vîță, noul preşedinte al Cenaclului literar „Calistrat Hogaş”

 

cenaclu Tecuci (1)Miercuri 11 octombrie 2017, sala Alexandru Mironescu a Casei de cultură Tecuci a găzduit o nouă şedinţă de lucru a cenaclului. Şedinţa a fost deschisă de Dan Vîță, referent la Casă de cultură, el fiind de un timp moderatorul şedinţelor de cenaclu.

Acesta a început prin a supune membrilor cenaclului fixarea unei date la care membrii cenaclului literar „Speranţa” din Brăila, cel care cu puțin timp în urmă a găzduit o şedinţă comună la Brăila, să întoarcă vizita la Tecuci. Calendarul cenaclului fiind foarte aglomerat şi din cauza apropiatului Festival de poezie „Costache Conachi’’, care se află în curs de pregătire pentru organizarea unei noi ediţii, problema rămâne în curs de rezolvare.

cenaclu Tecuci (2)S-a trecut apoi la discutarea altor probleme organizatorice legate de acest important festival, avându-se în vedere că la această şedinţă de cenaclu a participat şi managerul instituției Lucia Gologan, arătând de această dată disponibilitatea de a sprijini această acţiune.

Se trece apoi la ultimul punct al ordinei de zi, respectiv alegerea unui nou preşedinte de cenaclu, datorită faptului că preşedintele în exerciţiu, prof. Constantin Oancă, a demisionat din motive de sănătate.S-a votat în scris şi în urma alegerii, poetul Dan Vîță a fost ales președinte de cenaclu, în unanimitate de voturi.
cenaclu Tecuci (3)Pe lista celor prezenţi la această şedinţă s-au aflat: Eleonora Stamate, Mihai Ștefaniu, Ionela Balinte, Marin Mârza, Lucia Gologan, Mirea Cojocaru, Iancu Aizic, Cătălin Dumitrescu, Violeta Daniela Mândru, Mihaela Gudană, Tănase Dănăilă.

Astăzi, 12 octombrie, Daniela Violeta Mândru, a beneficiat de o lansare de carte în cadrul Salonului literar de la biblioteca „V.A. Urechia” Galați unde va fi prezentată de scriitoarea jurnalistă Violeta Ionescu, acum pe post de editor. Apoi, în 26 octombrie, în cadrul şedinţei de cenaclu, va citi din poeziile proprii poeta Mihaela Gudană.

cenaclu Tecuci (4)Având în vedere faptul că pe data de 6 octombrie a fost ziua de naştere a poetului-pictor Mircea Cojocaru, conducerea Casei de cultură, prin directoarea Gologan, oferindu-i acestuia o Diplomă de Excelenţă, în semn de mulţumire pentru buna colaborare şi implicare în acţiunile instituției.

În cuvântul  de închidere, poetul Dan Vîță mulţumeşte pentru încrederea ce i s-a acordat, arătând că aceasta este doar o funcţie onorifică, trebuind să contacteze mereu alte persoane iubitoare de literatură şi poezie şi să aibă o bună colaborare cu scriitorii consacraţi, totodată îndreptându-şi atenţia şi spre tinerii iubitori de poezie.

cenaclu Tecuci (6)Mulţumiri pentru diplomă şi atenţia acordată au venit şi din partea pictorului Mircea Cojocaru, cel care colaborează din anul 1986 cu această unitate de cultură, dăruind mai multe lucrări de mari proporţii, două din ele fiind chiar în sala în are a avut loc şi această şedinţă.

 

Autor: Iancu Aizic