Marea Voluntariadă şi-a desemnat câştigătorii

Județul Vrancea – primul la voluntariat. Județul Galați se situează pe a II-a poziție

Ecologizare Galati Marea Voluntariadă – Olimpiada voluntarilor liceeni – competiție de voluntariat adresată liceenilor și tinerilor din cinci județe, Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea, organizată în perioada septembrie – octombrie 2017, a fost câștigată de județul Vrancea. Competiția a fost organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Sah Vrancea Echipa județului Vrancea a acumulat 1687 de puncte în urma realizării de activități de voluntariat la nivelul județului și un număr de 7954 de voturi din partea susținătorilor. Cu acest punctaj, echipa de liceeni și tineri voluntari ai județului Vrancea s-a situat pe prima poziție, fiind urmată de către echipele de voluntari din județele Galați și Bacău.

În total, cele cinci echipe de liceeni, din cele cinci județe, au organizat 218 activități de voluntariat pentru comunitățile lor.

Plantare puieti Galati În timpul competiției, echipele de liceeni au reamenajat spații din oraș, au curățat diferite zone de deșeurile menajere aruncate pe domeniul public de către cetățeni, au plantat noi arbuști, au organizat competiții sportive și sesiuni de jocurile copilăriei pentru cei mici, au susținut sesiuni de informatică pentru copii, le-au citit povești copiilor, au organizat colecte de jucării, rechizite sau cărți pentru cei în dificultate și multe altele. Toate acțiunilor lor pot fi găsite pe website-ul proiectului: www.mareavoluntariada.ro.

Jocuri Brasov Andreea Moțoc, membru echipă de voluntari județul Galați, menționează: „La început am privit Marea Voluntariadă ca pe un joc pe care toată lumea și-l dorea câștigat. Acum, privind în urmă, îmi dau seama că această <<întrecere>> între județe a fost un adevărat Restart al spiritului civic, cel puțin pentru tinerii gălățeni. Am rămas plăcut impresionată de felul în care a luat amploare acest proiect. După prima acțiune de voluntariat, liceenii au luat singuri inițiativa, organizând chiar ei activități, urmând o explozie de acțiuni minunate în folosul comunității gălățene. Exact precum un bulgăre de zăpadă. Pot spune cu zâmbetul pe buze că la un moment dat voluntarii noștri au uitat de competiția în sine, de punctele cu care eram <<premiați>>,  făcând totul din plăcere și cu o dorință uriașă de a transforma orașul și chiar mentalitatea oamenilor din jur. Deși Galațiul ocupă locul al doilea în această competiție, mi-am dat seama că noi am câștigat atunci când am văzut pe grupul voluntarilor noștri că tinerii încă mai postează acțiuni de voluntariat pe care le realizează în continuare, în fiecare zi, deși competiția s-a terminat. Felicitări tuturor! Se poate!”

Jocurile copilariei Galati Bogdan Istrate, coordonator proiect Asociația Semper Musica, menționează: „Când am dat startul competiției nu aveam în plan 218 de acțiuni de voluntariat, o cifră impresionantă pentru noi, pentru echipele de liceeni și pentru comunitățile din care fac parte. Cetățenii care vor auzi de reușitele acestor liceeni trebuie să fie mândri că există astfel de tineri pentru care implicarea în comunitate prin voluntariat este un stil de viață, unul care trebuie încurajat, susținut și cultivat și în rândul celorlalți tineri. Atât comunitatea prin autoritățile publice și cetățeni, cât și  părinții tinerilor și cadrele didactice, trebuie să susțină implicarea copiilor și tinerilor în acțiuni de voluntariat pentru că doar așa vom obține generații de adulți responsabili, implicați și cu spirit civic, gata să cultive aceste valori copiilor lor. Felicitări echipei vrâncene pentru extraordinara reușită și tuturor echipelor pentru această realizare!”

Pentru informații legate de acest proiect, vă rugăm să ne contactați la:

– telefon – 0733.537.037

– e-mail – [email protected] .

Persoană de contact: Alexandru Gheorghiu, Președinte, Asociația Semper Musica.

 

Asociaţia Semper Musica