Accident mortal la Schela

52d6f-politia-rutiera Duminică, 12 noiembrie 2017,  la ora 17.55, Biroul Rutier Galaţi a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii Schela.

În timp ce se deplasa pe partea carosabilă a drumului judeţean 251 K, un bărbat de 49 ani a fost susprins şi accidentat mortal de un autoturism.

După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior în jurul orei 20.15, în apropierea localităţii Pechea. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau procurorului şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Soferul, un bărbat de 43 ani din comuna Schela, a fost reţinut pe bază de ordonaţă şi în cursul zilei de azi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Etilotest În weekend, poliţiştii gălăţeni au depistat pe raza judeţului patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 65 ani, în timp ce  conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

La  testarea  cu aparatul etilotest au fost înregistrate valorile de 0,73 mg/l, 0,82 mg/l şi 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care trei dintre şoferi au fost conduşi la spital pentru a li se recolta probe biologice.

Cel de-al patrulea nu a reuşit să sufle în aparatul Drager şi la spital a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere  a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi respectiv, pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.