Primăria alocă 350.000 lei unei firme fantomă

Brad Tecuci

 Daniel Chițu a emis un referat pentru iluminatul ornamental de sărbători. Astfel, Serviciul Monitorizare Servicii Publice din Primăria Tecuci solicită suma de 350.000 lei pentru închirierea instalațiilor ornamentale.

Conform referatului, perioada contractului este de 40 zile, respectiv 29 noiembrie 2017 – 8 ianuarie 2018.

Se cunoaște faptul că UAT Tecuci se află în litigiu cu firma Romlux Lighting Company Târgoviște. Funcționarul primăriei a omis, totuși, să specifice cărei firme i se va atribui suma de 350.000 lei.

Așadar, în ședința ordinară a Consiliului Local din 29 noiembrie va fi votată atribuirea acestei sume, primăria nedorind a face cunoscut numele societății care beneficiază de acest contract.

4 thoughts on “Primăria alocă 350.000 lei unei firme fantomă

  1. Asta desi contractul cu Romlux nu a fost anulat, si conf. prev. acestuia orasul trebuie sa benificieze de aceste servicii de la aceasta firma. In conditiile in care primaria apeleaza la serviciile altei firme, Romluxul urmeaza sa primeasca despagubiri in cuantum de aproximativ 500 000 lei. Avand in vedere si zecile de miliarde date la tot felul de case de avocatura, contibuabilul tecucean a platit mai multi bani decat daca contractul cu Romlux se desfasura normal. Dar asa se intampla cand cei care conduc orasul nu sunt pusi sa plateasca din propriile buzunare prejudiciile aduse comunitatii.

    1. SC ROMULUX LIGHTING SA a incheiat un contract cu Primaria (reprezentata de Finkelstain si Nona), a extins retele de distributie din Satu Nou, Balcescu,b-dul Victoriei, parcuri, etc., a mai umblat pe la niste statii de transformare, a montat corpuri de iluminat noi si a inlocuit toate becurile de neon din oras cu becuri cu vapori de sodiu, care consuma mai putin. Noaptea avem (inca) lumina pe strazile orasului, asa ca putem spune ca e de bine.

      Contractul cu Romlux prevede asigurarea lucrarilor de mentenanta (reparatii si intretinere), care abia acum incep sa fie necesare. A planta niste lampi si a poza niste cabluri a fost relativ simplu. S-au folosit cativa muncitori, un inginer sau maistru, o macara , un elevator, cateva scari extensibile, ceva AMC-uri, iar corpurile de iluminat si becurile s-au procurat din banii Primariei. Punctele tari ale contractului erau insa optimizarea randamentului instalatiei electrice a orasului (evaluat printr-un procent pus din burta, lipsit de orice fundamentare, si fara indicarea procedurii de masurare), si din realizarea lucrarilor de reparatii si intretinere, care urmau sa devina necesare, in special dupa expirarea perioadei de garantie a noilor consumatori instalati. Acestea erau elementele esentiale, in baza carora se fundamentase valoarea contractului perfectat de Nona si Finkelstain, cu SC ROMULUX LIGHTING SA. Fie ca ca se realizau sau nu aceste lucrari, fie ca se faceau sau nu situatii de plata pentru lucrarile executate , Romlux primea cu regularitate sumele convenite prin contract, devenind practic un rentier, pe banii tecucenilor.

      Unii de la Camera de Conturi au considerat insa contractul cu Romlux ca fiind fraudulos, asa ca Primaria, de voie, de nevoie, a trebuit sa recurga la procese, care, in mod normal, trebuiau sustinute de juristii proprii. Dar de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere, asa ca, pentru reprezentarea in procese s-a recurs la angajarea unor Cabinete individuale de avocatura. Nu se stie concret ce au facut avocatii, dar onorariile le-au primit.

      Pe Ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Tecuci, din 29.11.2017, figureaza o Informare privind adresa înregistrată la Consiliul Local Tecuci sub nr.236/22.11.2017a Cabinetului Individual Avocat Frâncu Dan, privind situaţia dosarului Tribunalului Bucuresti nr.
      38380/3/2015, avand ca obiect litigiu privind achiziţiile publice declinat, partile in proces fiind UAT Tecuci si SC ROMULUX LIGHTING SA, cu termen la 6.12.2017.

      Poate ca vom afla amanunte noi, poate vom afla daca mai exista vreo urma de speranta, sau poate ni se va spune ca nu mai e nimic de facut. Daca Primaria pierde procesul, va trebui sa se indrepte impotriva proprilor salariati, pentru recuperarea prejudiciului, si stabilirea raspunderilor infractionale si penale, in sarcina persoanelor vinovate.

  2. Pai fără ghirlande pe stâlpi nu putem trăi, mergem prin gropi de riscam sa ne rupem gâtul, daca se întâmplă, ne ia dracu de tot cu spitalul pe care îl avem, dar daca avem lumini scumpe , îmbogățim golanii.
    Si tot asa, ca la Romanica

Comments are closed.