Moș Crăciun a venit la Școala de canto „Soul Music Art” din Tecuci – Galerie foto

Scoala de Canto Tecuci (2)Acum, în perioada încântătoarelor sărbători de iarnă, neastâmpăratul Moș Crăciun reușește să aducă cadouri la toți copiii care au fost cuminți și ascultători, și chiar la cei care din când în când au mai făcut câte o obrăznicie.

Renumita Şcoală „Soul Music Art” cu rădăcinile în Bârlad, dar extinsă cu mult succes la Vaslui și Tecuci, și-a dat obișnuitul spectacol de sfârșit de an aici la Tecuci, în locul unde s-au familiarizat și sunt iubiți și așteptați cu mare plăcere, respectiv la restaurantul „Ocaua lui Cuza”.

Scoala de Canto Tecuci (17)Acțiunea s-a desfășurat la Tecuci, sâmbătă 9 decembrie 2017, după ce în urmă cu o săptămână a avut loc spectacolul la Bârlad. Aici, la Tecuci, spectacolul a fost deschis de corul format din toți elevii şcolii de canto cu o replică specială pentru micuții „fluturi de zăpadă” și cu frumoasele versuri „Lumea întreagă parcă este/ O adevărată poveste” și „Nu uitați să fiți mai buni/ Și să credeți în minuni”.

Scoala de Canto Tecuci (6)A apărut în fața grupului managerul școlii, prof. Dragoș Gheorghiu, care a mulțumit pentru sprijin părinților, dar și gazdei, totodată şi sponsorului evenimentului, respectiv patronului restaurantului Ocaua, Dumitru Rarinca, precum și familiilor Meșca, Munteanu și Bobu.

Au intrat în scenă să ne încânte interpreții: Alessia Ciocan, Alin Ursoiu, Nicoleta Lupu Elena, Amelia Dinu, Raluca Ganea, Alessia Avram, Andra Moraru, Ștefania Coroiu, Georgiana Meșca, Ștefania Ciobanu, Tudor Nechifor, Lorena Condrache, Ștefania Pletea, Justin Bobu, Alice Saghian, Anastasia Stanciu, Ioana Mișcoi, Marta Nistor, Alesia Cazacu, Amalia Bleoju, Miruna Anicăi, Alexia Lovin, Teodora Dumitru, Otilia Teletin, Ana Rotaru, David Căpraru, Alesia Munteanu, Lorena Turtică, Denisa Dumbravă, Daria Nenița, Bianca Grigore, Denisa Simion, Ecaterina Mocanu, Elena Sălăvăstru, Ada Chicoș, Diana Paraschiv, Violeta Nechita, Andra Lazăr, Eduard Neagu, Andrada Vlasie și Elena Zota.

Scoala de Canto Tecuci (1)Am ascultat și grupul „Tecuci” cu frumoasa melodie „Cum ar fi să vină şi vara Moș Crăciun”, grupul „Stelele”, duetul Lorena și Laurențiu, grupul „Two Hearts” format din Amalia Bleoju și Alesia Munteanu, grupul Alessia Cazacu și Alexia Lovin, grupul „Moldovencile” iar în final am ascultat Grupul Mare, format din toți elevii școlii cu piesa „Milioane” precum și multe urări de sărbători.

Din textele cântecelor am remarcat frumoasele versuri: Iarnă tu iești/ Zâna din povești, An nou fericit-Bine ai venit sau E minunată muzica/ Eu toată viața aș cânta, Am multă răbdare/ Sunt o mare luptătoare, Muzica e vis și încântare/ E toată doar o sărbătoare, Să facem să fim mai buni/ Și să credem în minuni.

 Scoala de Canto Tecuci (22)Am văzut cum fiecare copil dorea să-și arate măiestria și să demonstreze părinților și profesorilor că eforturile lor nu au fost zadarnice și că ei iubesc cu adevărat muzica.

Urmărind frumoasa atmosferă creată în cadrul acestei școli, poți deduce cu ușurință că acești copii s-au împrietenit, părinții la fel și astfel se explică și faptul că recent, în zilele libere de la începutul lunii,  copiii cu părinții și profesorii au făcut o frumoasă excursie în Nordul Moldovei.

Scoala de Canto Tecuci (14)Un moment cu totul special a fost atunci când s-a făcut liniște în sală, s-au stins luminile și la aprinderea lor a apărut chiar de la intrare micuța interpretă Lorena Condrache cu microfonul în mână ducându-se la masa unde era mama ei, căreia i-a interpretat melodia „Tu, mama mea’’ cu frumoasele versuri „Ai străbătut prin univers/ Și ai dat vieții mele sens”.

E inutil să mai spunem, dar o facem, că mamă și fiică cu ochii în lacrimi s-au sărutat și îmbrățișat. A fost o surpriză pregătită de Lorena și profesorul ei cu multe repetiții fără ca mama să știe.

Scoala de Canto Tecuci (3)După ce grupurile au interpretat melodiile de final și-a făcut apariția și Moș Crăciun cu sacii plini de cadouri spunând că a ajuns cu greu la Tecuci, a aterizat pe stadion, dar nimeni nu l-a așteptat cu toate că aici la Tecuci el are un bun prieten pe un anume Iancu.

Au fost împărțite cadouri la toți copiii, iar noi, părinți și bunici am asistat la un spectacol bine realizat în care personal am remarcat prestațiile tuturor copiilor cu o notă în plus pentru micuța dar inimoasa Amalia Bleoju, deținătoare a numeroase premii, aici evoluând și individual, în duet cu Alesia și în grupuri peste tot remarcându-se.

Scoala de Canto Tecuci (16)Nu putem încheia fără a aduce și noi mulțumiri patronului Mitică Rarinca care a oferit gratuit tuturor copiilor câte un meniu și un suc, însoțitorilor copiilor băuturi gratuit și câte o porție din tortul de 10 kg făcut special pentru copii.

Urăm și noi copiilor, părinților, bunicilor și profesorilor „La Mulţi ani!”. Succes în continuare!

 

Iancu Aizic