Zi de sărbătoare la Tecuci

Boboteaza 2018 Tecuci (1) Astăzi, la toate bisericile din ţară s-a slujit pentru Botezul Domnului, iar la sfârşitul slujbei a avut loc sfinţirea apelor. Enoriaşii au participat la slujbă ori au mers să ia aghiasmă.

La Tecuci nu au fost cruci  de gheaţă anul acesta, dată fiind vremea primăvăratecă.

La catedrala Sf. Gheorghe s-au strâns numeroşi enoriaşi ori credincioşi din alte parohii, aşa cum se întâmplă an de an. A fost îmbulzeala de început, creată de semenii noştri cu pălării ori fuste lungi, apoi cei prezenţi au stat cuviincioşi la rând pentru a-şi umple recipientele cu aghiasma mare.

Boboteaza 2018 Tecuci (9) Prezenţa jandarmilor şi a poliţiştilor a fost necesară pentru a se întâmpina eventualele incidente.

În rest… să răsune versurile zilei:

În Iordan botezându-te Tu, Doamne, închinarea Treimii s-a arătat; Că glasul Părintelui a mărturisit Ţie, Fiu iubit pe Tine numindu-Te; Şi Duhul în chip de porumb a adeverit întărirea cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule, şi lumea ai luminat, slavă Ţie!

2 thoughts on “Zi de sărbătoare la Tecuci

  1. …”semenii noştri cu pălării ori fuste lungi”…articolul asta merge direct la Consiliul Discriminarii-asta ca sa te inveti minte!

    1. Se spune că, la un bal, la Calais, Catherine Montagu, contesă de Salisbury, metresa regelui Eduard al III-lea, a lăsat să-i cadă jartiera, în timp ce dansa. Regele a ridicat jartiera. Tăind elanul celor care făceau glume la adresa gestului său, regele a spus:
      „Domnilor, nerușinat să fie [considerat] cel ce se gândește la rău!”.
      Instituirea Ordinului Jartierei – sursa: Wikipedia

Comments are closed.