Seară încântătoare de folk la Ateneul Pelin

Folk Ateneu Pelin Tecuci (1) Sub titlul  „Folk de iarnă”, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, Ateneul Pelin din Tecuci ne-a oferit un frumos spectacol. Alături de îndrăgitul cantautor tecucean Cristi Corcioveanu, a evoluat cu mult succes invitatul special din Râmnicu Sărat, Dan Manciulea.

Cristi Corcioveanu ne-a prezentat în microrecital frumoasa piesă  „Meseria de copil”, realizată de interpret în anul 2008, pe versurile poetului  Aurel Brumă. A continuat cu piese din ultimul lui disc „Cântece de proprietar”, „Greierele și furnica” pe versurile poetului Sorin Poclitaru, urmată de piesa „Mai stai” și încheind cu „Femeia ideală”.

Folk Ateneu Pelin Tecuci (7) Intrând în scenă pentru recital, cantautorul Dan Manciulea ne spune că este pentru a doua oară la Tecuci și mulțumește prietenului Cristi Corcioveanu și Fundației Pelin pentru invitație. „Tecuciul, continuă interpretul, începe să-și găsească un loc stabil pe harta țării și nu pot decât să felicit acești minunați copii pentru ce realizează ei aici”. Prezentându-se publicului, interpretul ne spune că este din Râmnicu Sărat, proaspăt ofiţer pompier pensionat, și că a îndrăgit folkul încă de la vârsta de 15 ani.

Și-a început recitalul cu piesa „Om bun” din repertoriul lui Dan Aldea, urmat de piesă „Bun găsit”, piesă care apare pe cel de-al doilea lui album intitulat  „Aproape imperfect”.  A urmat piesa „Romanță cazonă”, apoi „Înger păzitor”, „Fiindcă te iubesc” (dedicată soției) dar și piesa prezentată de interpret în anul 1994 intitulată „Cearta lui Adam și Eva”, piesă prin care a obținut trofeul Festivalului „Om bun”.

Folk Ateneu Pelin Tecuci (3) A urmat o surpriză prin invitarea în scenă a interpretei  Anita Bunduc, elevă din Râmnicu  Sărat, laureată a festivalului Folk Minor de la Tecuci. Ea ne-a interpretat piesa  „Țara hârtiilor”, muzică și text Dan Manciulea. A urmat, în interpretarea invitatului, piesa  „Îngerul Alb”, pe versurile poetului Constantin Marafet din R. Sărat, cântec ce apare pe primul album al autorului. 

Folk Ateneu Pelin Tecuci (4) A urmat piesa „Hasanul”, o melodie despre haiduci. O piesă foarte reușită a fost și cea intitulată „Balcan buget”, urmată de  piesă ce a plăcut enorm publicului prin ritmicitatea ei, „Așteptându-i pe americani”.  În continare a interpretat piesa „Țara hoțiilor”  și apoi „Baladă de vai și amar”, pe versurile poetului ieșean Adi Cusin. Ultima piesă a fost intitulată „Dragoste în perioada gripei porcine”. Interpretul a mulțumit publicului pentru participare iar aplauzele primite de acesta a fost un semn că spectacolul a fost cu adevărat o reușită.

Mulțumim și pe această cale cantautorului tecucean Cristi Corcioveanu pentru frumoasele surprize pe care ni le face și, bineînţeles, gazdei evenimentului Doru Eugen Pelin.

 

Iancu Aizic