Pios omagiu adus marelui poet Dionisie Duma

Dionisie Duma Tecuci Marți, 20 februarie 2018, la ora 15, sicriul cu corpul neînsufleţit al regretatului poet Dionisie Duma a fost depus la Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Tecuci.

Imediat, numeroși tecuceni au trecut prin fața sicriului pentru a-i aduce un ultim omagiu. Alături erau soția Flori și cei doi copii, Ovidiu și Otilia.

În jurul orei 17 s-au prezentat și membrii cenaclului literar „Calistrat Hogaș”, cenaclu care ani în șir a fost condus cu mult profesionalism și cu multă dăruire de regretatul poet, în ultimul timp el fiind preşedinte de onoare.

Din partea Cenaclului au recitat frumoase poezii, alături de sicriul poetului, membrii cenaclului:  Mircea Cojocaru, Mihaela Gudană, Adrian Răcaru, Constantin Oancă și prof. Virgil Pavel. Am remarcat și prezența altor membri ai cenaclului cum ar fi soții Victor și Viorica Teodora Aciocârlănoaiei, Dan Vîţă, Mariana Enache, Ștefan Andronache, col. Ionică Răileanu, Violeta Mândru, Săndel Stamate, Marin Mârza, Viviana Toporău, Carmen Huzum, Tănase Dănăilă și mulți alții.

Dan Vîţă, angajat al Casei de cultură, actualul președinte al cenaclului, a fost cel care de la aflarea cumplitei vești, a luat legătura cu familia decedatului, s-a interesat de mașini de transport , coroane și absolul toate detaliile. De altfel, acum se află în cimitir pentru rezolvarea ultimelor detalii.

Din agenda mea, la numerele de telefon, prietenul meu Didi nu va mai răspunde.

Înmormântarea va avea loc joi, 22 februarie 2018, ora 13 și  poate, ca un detaliu foarte important, repet, joi, când de obicei, erau și vor fi în continuare, programate ședințele de cenaclu literar.

Adio, maestre, membrii cenaclulului și nu numai, nu te vor uita nicicând!

 

Iancu Aizic