În plină criză a investiţiilor Biblioteca aruncă cu bani în toate părţile

Plan cultural 2018 Biblioteca Tecuci După ce anul trecut a fost Cenuşăreasa instituţiilor tecucene, în acest an Biblioteca municipală defilează cu un aer princiar. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

În 2017 Biblioteca nu a avut un buget aprobat iar în a doua jumătate a anului 2016 bugetul a fost de 10.000 lei.

În 2018 bugetul acestei instituţii va fi de 66.500 lei. Asta înseamnă că pentru un semestru vor fi cheltuiţi de peste trei ori mai mulţi bani decât cheltuia fostul manager.

Este adevărat şi că în trecut nu se cheltuiau atâţia bani pe masă, transport şi cazare sau pe aranjamente florale. Nici bufet suedez nu exista. Bufet suedez, platouri cu gustări, dulciuri, catering.

Numai masa, transportul şi cazarea invitaţilor la evenimentele organizate de Bibliotecă în anul 2018 îi costă pe tecuceni suma de 20.320 lei, peste 200 milioane lei vechi. Această sumă reprezintă peste 30 % din bugetul alocat.

Petru redactarea, editarea şi tipărirea diverselor publicaţii, Biblioteca are nevoie de încă 23.300 lei, sumă care înseamnă 35 % din buget.

Aranjamentele florale sunt o altă fiţă. Pentru acestea vom plăti 2.050 lei.

După ce tragem linie şi adunăm, obţinem o medie de 33.250 lei pe semestru.

Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cum s-a descurcat fostul manager al Bibliotecii municipale cu suma de 10.000 lei pe semestru şi de ce actualul manager are nevoie de o sumă de trei ori mai mare pentru a reuşi să fie la nivelul precedentei conduceri.