Veteranii Tecuciului ignoraţi total de autorităţile publice locale

Ziua Veteranilor de Război, care este organizată anual pe 29 aprilie, s-a instituit în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

 Primăria Tecuci a avut în vedere această zi, marcând-o doar pe hârtie, în planul cultural al municipiului. Aici avem menţionată de Serviciul Comunicare şi Registratură, aprobată de primarul în funcţie şi de consilieri, suma de 10.000 lei cheltuieli pentru 29 aprilie, Ziua veteranilor de război:  materiale promoţionale de 3.000 lei, servicii artistice – fanfară de 4.000 lei, flori de 1.500 lei,  masă festivă, bufet / catering de 1.500 lei.

În fapt, nici o persoană din Primăria Tecuci nu a binevoit să participe la acest eveniment, autorităţile locale demonstrând că aşa se pricep ei cel mai bine să-și respecte înaintașii. Nici nu ne miră, fiind obişnuiţi ca aceste autorităţi să nu fie prezente niciodată  la acţiuni care au loc în weekend sau zile declarate libere. Cum să-şi piardă ei timpul valoros cu bătrânii veterani ai oraşului, când o masă copioasă servită la sute de km de Tecuci este mai atractivă. Păi cum?!?

 În acest stadiu de nepăsare a funcţionarilor publici, un cetăţean al oraşului, Mihai Codreanu, a mobilizat Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și retragere, subfiliala Tecuci și Grupul pentru sprijinirea veteranilor de război format din voluntari. Au invitat şi transportat veteranii tecuceni în Parcul „A. I. Cuza”, au avut discursuri pentru bravii eroi ai naţiunii, s-a recitat, le-au fost înmânate flori şi serviţi cu un platou aperitiv şi câte o bere, pentru a marca cât de cât evenimentul. Ba chiar au depus o coroană de flori, totul fiind achitat din fonduri proprii.

Cei care susţin dezvoltarea Parteneriatului pentru descoperirea oamenilor valoroși din Tecuci, declară: „Aceasta este poezia citită de un veteran de război, dedicată autorităților publice care au lipsit în totalitate la sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război din Tecuci. Rușinos faptul că nu a participat nimeni din partea oficialităților. Probabil nu au vrut să renunțe la zilele libere primite, fără să facă ceva deosebit. Din aceste zile nu au putut rupe o oră, două pentru a cinsti acești bravi eroi şi a le spune un <La multi ani>! Încă o dată s-a confirmat că lucrurile pot merge mai departe cu oameni serioși din cadrul societății civile”.

Felicitări organizatorilor, ruşine conducerii Primăriei Tecuci!