Hurdubae şi-a tras gazetă

O parte dintre localnicii Tecuciului au găsit marţi şi miercuri în cutiile poştale un ziar aflat la prima ediţie, denumit „Gazeta de Tecuci”. Publicaţia are 8 pagini şi nu apare înregistrată nicăieri.

Chiar dacă pe copertă se transmite că ziarul are un tiraj de 3.000 exemplare, în pagina 2, suntem informaţi că acelaşi ziar apare în 5.000 de exemplare. Redactorul şi editorul acestei publicaţii se semnează Florin Antohi, un nume necunoscut şi inexistent la Tecuci. Mai mult, pentru contact este trecut telefon 0745.934.769, un număr care ori e închis, ori sună şi nu-ţi răspunde nimeni.

 Ziarul se doreşte „un demers strict comercial, nimic mai mult”, însă, în pagini e preaslăvit primarul Hurdubae şi PSD.

Din informaţii trebuie reţinut faptul că „Centura ocolitoare a municipiului Tecuci are termen final 2018, şi este o prioritate a guvernului Dăncilă, fapt susţinut şi de senatorul Dan Butunoi.”

Se scrie şi de Zilele municipiului, specificând că „s-a ţinut trei zile, au fost puşi pe gratar tone de mici şi berea curgea valuri” iar cuplurile premiate pentru 50 de ani de căsnicie au fost în număr de 54, nicidecum de 78 aşa cum anunţa şefa de la Registratură Comunicare, Cătălina Codău.

Directorul spitalului, dr. Zara, este citat cu o dotare, staţie de sterilizare de 28.000 lei, care e preconizată a fi achiziţionată la finele lunii mai 2018.

Au fost copiate texte de pe site-ul Primăriei cu proiectele de hotărâre ale CL din aprilie, cu lucrările de gaz metan în Satu Nou (apropos, nu se scrie Satul!) s-au copiat date despre festivaluri de pe site-ul Casei de cultură, au fost trecuţi morţii, nou născuţii şi cununiile, Primăria urându-le la toţi felicitări ori condoleanţe.

Şi viceprimarul Pintilie a stat la pozat pentru ziar, declarând supărarea pentru faptul că unii consilieri nu au fost de acord cu modernizarea străzii Ion Ţau, stradă unde locuieşte colegul său Cezar Croitoru.

Pagina 3 este cea mai interesantă, anunţând locuitorii urbei despre „Investiţiile municipiului Tecuci, la zi”. Ori sunt la zi, ori sunt datate corespunzător în vreo mapă a edilului. Nu ştim, şi nici nu vom afla prea curând.

Este făcut un copy paste şi la informarea Serviciului Comunicare, referitor la anularea Festivalului „Dragi mi-s cântecul şi jocul”. Îmi pare rău că trebuie să vă contrazic, redactorilor fără identitate: acest festival chiar va avea loc, în data de 1 iunie. Informaţia a fost făcută publică de prof. Gabor.

 Mai departe avem o pagină care se doreşte a fi un interviu, denumită „Lumea întreabă, demnitarul răspunde”. Poate v-aţi dat seama, demnitarul suprem este Hurdubae, pozat adecvat la birou şi subtitrat, să ştie oricine cine-i dumnealui. S-a coborât din Primărie, au fost luate primele trei persoane din faţa statuii Cuza şi întrebate ce neajunsuri au. Hurdubae le-a răspuns din biroul de la etajul I. Poate se încumetă să răspundă şi sutelor de întrebări de pe pagina de socializare. Căci cu audienţele la domiciliu s-a lămurit populaţia.

În lipsă de subiecte, ori poate pentru sponsorizare, pagina 7 este dedicată primarilor din comunele Munteni şi Iveşti. Ce culoare politică au aceştia?

Pe coperta doi, se poate lectura un articol preluat de pe site-ul Muzeului, alte două adunate de pe site-ul Primăriei Tecuci şi unul cu biografia maestrului Dionisie Duma.

Cam acesta este conţinutul noului ziar lansat gratis în Tecuci, cu înflorituri, floricele şi tot felul de greşeli şi linguşeli. La unele lecturi ai nevoie de dioptrii serioase pentru a putea vizualiza rândurile şi literele. În rest, să se încingă tipografiile, să apară lunar, bilunar şi chiar săptămânal Gazeta! Atâta vreme cât este făcută din banii contribuabililor, chiar nu mai contează… Dar să ştim şi noi cui aparţine!

 

N.R: Gazeta a fost distribuită prin oraş de un domn Brăilescu, care a declarat că a fost pus şi plătit de PSD Tecuci pentru a efectua această muncă.