Cum a ajuns Primăria Tecuci să fie implicată în discreditarea unui jurnalist ieşean

În linii mari ştirile sunt de trei feluri: false, credibile şi incredibile. Un bun jurnalist ştie să evite extremele.

Săptămâna aceasta tecucenii s-au trezit cu o gazetă tipărită în cutiile poştale. Nu este ceva incredibil, la Tecuci răsar din când în când publicaţii tipărite şi toate ne încredinţează că vor avea o apariţie periodică: lunară, bilunară sau trimestrială.

Gazeta abundă în date inexacte, care se contrazic de la o pagină la alta, şi ştiri false. Amatorismul celor care au creat gazeta este evident.

Incredibilul abia acum urmează. La doar trei ore după publicarea unui material despre această gazetă, redacţia noastră a primit câteva email-uri. În articolul nostru făceam precizarea că redactorul publicaţiei, Florin Antohi, nu există iar la telefonul afişat nu răspunde nimeni. Email-urile primite conţineau acelaşi link, cu trimitere la o publicaţie ieşeană al cărei redactor şef era chiar Florin Antohi.

Aceasta este o ştire incredibilă. Nu am publicat-o, şi nu o vom publica, fiindcă nu credem în ştiri incredibile. În schimb ne-a băgat la idei.

Haideţi să recapitulăm! În Tecuci a apărut o gazetă întocmită de amatori care aduce osanale administraţiei PSD. La câteva ore apare şi identitatea redactorului şef, un jurnalist anti PSD din Iaşi. Ba, mai mult, ediţia tipărită din Tecuci publică numărul de telefon al redactorului şef, care promite că va prelua toate anunţurile telefonice. De parcă jurnalistul ar avea timp pentru acest lucru.

Orice cititor care ajunge să confrunte ştirile publicate de acelaşi redactor, unele în Iaşi – altele în Tecuci, ajunge la concluzia că jurnalistul este un soi de mercenar care publică opinia celor care îl plătesc. Asta se doreşte ca noi să credem.

Cum a ajuns Primăria Tecuci să fie angrenată în discreditarea jurnalistului ieşean, nu se ştie. Dar cineva a plătit bani grei pentru asta. La nivel local este evident că sunt implicaţi primarul tecucean şi senatorul Butunoi, care au răspuns întrebărilor adunate de reporterii gazetei, precum şi organizaţia PSD Tecuci, care a distribuit această publicaţie tipărită.

Prin urmare, deşi la prima vedere publicaţia este menită să aducă osanale actualei administraţii, în realitate discreditează profesionalismul unui jurnalist ieşean.

Nouă nu ne rămâne decât să condamnăm aceste practici şi să punem capăt minciunilor distribuite prin orice mijloace în Municipiul Tecuci.