Recitaluri de excepţie la Ateneul din Tecuci

Duminică, 20 mai, la Ateneul Fundaţiei Pelin, publicul tecucean a avut parte de un recital instrumental extraordinar susţinut de violonistul David Marcian şi pianistul Dietmar Graf.

 Joi, 24 mai, de la ora 19, tecucenii, şi nu numai, sunt invitaţi la un recital de pian susţinut de tânăra interpretă rusă Diana Vorovskaya, care va prezenta „Anotimpurile”, de Piotr Ilici Ceaikovski .

„Anotimpurile” op. 37 este un ciclu de douăsprezece piese muzicale de caracter, scurte, pentru pian solo, unde fiecare piesă sugerează o lună a anului:

  1. Ianuarie: La gura sobei (La major);
  2. Februarie: Carnavalul (Re major);
  3. Martie: Cântecul ciocârliei (Sol minor);
  4. Aprilie: Ghiocel (Si-bemol major);
  5. Mai: Nopţi înstelate (Sol major);
  6. Iunie: Barcarola (Sol minor);
  7. Iulie: Cântecul secerătorului (Mi-bemol major);
  8. August: Recolta (Si minor);
  9. Septembrie: Vânătoare (Sol major);
  10. Octombrie: Cântecul toamnei (Re minor);
  11. Noiembrie: Troika (Mi major);
  12. Decembrie: Crăciun (La-bemol major).

Piotr Ilici Ceaikovski este considerat cel mai mare compozitor rus. Muzica sa a fost întotdeauna bine primită de public, fiind melodioasă, armonioasă și plină de culoare, motiv pentru care evocă un răspuns emoţional profund.

Intrarea la activitatea culturală se face doar pe bază de invitaţie. Persoanele fizice sau juridice care fac dovada unei donaţii de minim 30 lei pot intra în posesia invitaţiei / invitaţiilor. Pentru elevi, studenţi, pensionari, contribuţia este de 20 lei.

Relaţii la sediul Fundaţiei Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60 (Librăria Pelin), sau la telefon 0722.404.369.