Primarul, bun de plată pentru gafele cu care vrea să fenteze Legea

În data de 7 iunie Curtea de Apel Galaţi a dat sentinţa într-un dosar în care a fost pârât primarul Tecuciului. În fapt, acesta şi Serviciul de comunicare al Primăriei nu au vrut să ofere răspuns unei solicitări de informaţii de interes public, conform Legii nr. 544/2001.

Prin cererea nr. 6252/PF/02.03.2017, Cristian Calmuc dorea fişa postului funcţionarei Silvia Perianu, angajată la Primăria Tecuci, la Birou Fonduri europene din anul 2016, aceasta având domiciliul în municipiul Galaţi, făcând zilnic naveta la Tecuci. Fiindcă i s-a refuzat răspunsul referitor la această angajată, C. Calmuc a intentat o acţiune la Tribunalul Galaţi şi ulterior la Curtea de Apel.

Sentinţa pronunţată ieri obligă pârâtul UAT Municipiul Tecuci la plata către reclamant a sumei de 500 lei cu titlu de daune morale şi obligă pârâtul către intimatul reclamat la plata în parte a cheltuielilor de judecată în recurs, în cuantum de 1.000 lei. În plus, reclamantului trebuie să i se dea răspuns la cererea solicitată, respectiv fişa postului.

Aşadar, alţi 1.500 lei, din visteria locală, sunt aruncaţi în vânt deoarece C.C. Hurdubae este foarte tainic când vine vorba de informaţii publice, dorind a proteja cu orice preţ funcţionarii angajaţii în mandatul său.