Tu ştii pentru ce ai protestat? – Video

Ieri, 9 iunie, aproape 200.000 de români au protestat la Bucureşti împotriva statului paralel.

Această divizare a României între statul care se bazează pe alegeri democrate şi un alt stat, denumit statul paralel, a fost făcută chiar de liderii celor două formaţiuni aflate la putere: PSD şi ALDE.

Foto: facebook

 Cine este statul paralel? În concepţia celor doi preşedinţi, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, statul paralel este format din toţi cei care nu sunt alături de actuala putere. În acest stat paralel au fost incluşi de-a valma politicienii opoziţiei, mass media, judecători, procurori, ba chiar şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ce reclamă organizatorii protestului de la Bucureşti? Actuala coaliţie de guvernare este nemulţumită de faptul că guvernul şi parlamentarii coaliţiei sunt contestaţi vehement încă de la câştigarea alegerilor legislative, în decembrie 2016. O altă nemulţumire a celor aflaţi la putere sunt procesele în care fiecare dintre ei sunt inculpaţi, procese în urma cărora riscă ani grei de închisoare precum şi imterzicerea unor drepturi civile.

Foto: facebook

 Aşadar, pentru aceste lucru au protestat cei 200.000 de români aduşi cu autocarele la Bucureşti: pentru ca aleşii coaliţiei să nu mai facă subiectul anchetelor judiciare.

Tot acest haos creat din decembrie 2016 încoace se datorează încercării parlamentarilor aflaţi la putere şi a guvernului de a schimba legile justiţiei astfel încât cei care au furat să aibă dreptul de a fura în continuare fără a fi pedepsiţi. Orice om de bun simţ nu poate accepta ca hoţiile să rămână nepedepsite.

Dragnea, Tăriceanu şi toţi ceilalţi motivează că au fost aleşi democratic şi, prin urmare, tot democratic li s-a oferit dreptul de a fura şi a manipula cetăţenii mai slabi de înger.

Cu acest lucru au fost de acord şi aleşii tecucenilor, prezenţi la miting, aşa cum reiese din înregistrarea oferită de city managerul Municipiului Tecuci.