La Tecuci şi morţii sunt somaţi să plătească impozite

Update: O contribuabilă ne informează că socrul său este decedat de 13 ani. Cu toate acestea a primit scrisoare de la primărie cu somaţie de plată pe numele socrului.

 

Chiar dacă sunt decedaţi de ani buni, o parte din cei plecaţi din această lume nu sunt lăsaţi să-şi continue tihna.

Primăria Tecuci, prin biroul Comunicare şi Registratură, face zel de hârtie, bani şi timp, expediind într-o veselie plicuri cu somaţii de plată.

Mulţi contribuabili care şi-au achitat dările la stat sunt înştiinţaţi că au de plată diverse  taxe şi impozite la Primărie, chiar dacă plăţile au fost făcute cu ceva timp înainte.

Pentru a nu se plictisi în birouri, funcţionarii primăriei au început să întocmească somaţii de plată şi către persoane care sunt decedate, unii trecuţi în nefiinţă de 20 de ani.

Un contribuabil tecucean a fost înştiinţat că bunicul din partea soţiei, bunic decedat din anul 1998, are de achitat taxele pe anul în curs. Plicul buclucaş i-a fost emis în 29 iunie 2018. Contribuabilul care a primit somaţia pe numele bunicului are şi o întrebare pe care o adresează primarului Hurdubae: „Atâta timp cât el apare în viaţă şi trebuie să-şi plătească impozitul, nu cumva apare că a şi votat?”.