Semaforul i-ar fi putut salva viaţa

Joi, 5 iulie 2018, la ora 22.05, o ambulanță a SJU Galați a lovit mortal un pieton aflat în traversare prin loc permis, la trecerea din faţa Şcolii Gimnaziale „Iorgu Iordan” Tecuci. Ca urmare a impactului, pietonul, sexagenar, a decedat.

„Protocolul în care se afla ambulanța, în sensul nivelului de gravitate, nu impunea utilizarea semnalelor acustice și luminoase. Conducătorul autospecialei nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită conform art. 192 CP”, informează IPJ Galaţi.

Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci a făcut solicitare către Primăria Tecuci pentru amplasarea unui semafor la această trecere de pietoni.

„Primăria a motivat că nu există fonduri pentru realizarea unui studiu de trafic și amplasarea semaforului, deși se poate muta cel de la Raiffeisen Bank – Trezorerie care și așa nu este funcțional, iar în fața unității școlare este absolut necesar”, a precizat conducerea şcolii.

 

error: Content is protected !!