Tecuceanca Daria Alexandra Matei a devenit campioană națională în Italia

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, iar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto. Zilele trecute, tânăra Daria Matei, care are dublă cetățenie, a câștigat medalia de aur și a devenit campiona națională a Italiei la patinajul pe role, în cadrul Campionatului Național Italian de la Folgaria (Trentino).

 Patinajul pe role este un sport tânăr dar care e evoluat foarte repede de la origini. Este o activitate care oferă multe opțiuni practicantului: patinajul de viteză, hockey pe role, patinajul în skateparcuri, patinajul urban, slalom, dans pe role, etc.

Luminița Chebac-Matei, mama tinerei campioane, ne povestește: „Suntem o familie de oameni simpli, din Tecuci, județul Galați. Acum 14 ani de zile am venit în Italia, împreună cu soțul meu, Petru Matei, pentru a oferi fiicei noastre, Daria, un trai mai bun, o stradă nouă, diferită de cea pe care am străbătut-o noi. Avem locuri de muncă umile, dar ne putem mândri că am reușit să transmitem Dariei cele mai importante valori.”

 Daria a început să practice acest sport la vârsta de 3 ani, o vârstă precoce dar plină de curiozități pentru copii iar Daria era o fetiță activă, dorind mereu să descopere lucruri noi. „De altfel, sportul era mediul propice integrării și comunicării cu ceilalți copii.”, este de părere Luminița, mama Dariei. „Totul a început ca o joacă, de la primul antrenament a fost fascinată de această lume magică a patinajului pe role, cum spune ea”, scrie rotalianul.com.

Citeşte în continuare…

În videoclipul de mai jos, o puteți urmări pe Daria Alexandra Matei în exercițiul superb care i-a conferit în cele din urmă, titlul de campioană națională a Italiei: