Aşa vrea primarul: Casa de cultură Tecuci are doi manageri

Prin priceperea şi bunăvoinţa actualului primar, s-a ajuns ca astăzi, 3 august, Casa de cultură Tecuci să fie păstorită de doi manageri, unul care a susţinut un concurs şi este numit prin hotărâre judecătorească de două instanţe (Tribunal şi Curte de Apel) şi altul interimar, fără concurs, numit de Hurdubae.

Primarul, împreună cu secretarul administraţiei au emis ieri, 2 august, două dispoziţii. Una viza reluarea contractului de management interimar la Casa de cultură cu bibliotecara Diana Cioclu. Cealaltă decizie suspenda contractul de management cu actualul director Lucia Gologan.

C.C. Hurdubae uită că Lucia Gologan a revenit pe funcţia de manager deoarece a câştigat acest drept în instanţă şi mai are de condus unitatea culturală încă trei ani, conform contractului iniţial. Merge mai departe Hurdubae, intentează recurs şi pierde acest recurs împotriva deciziei suspendării Luciei Gologan, în data de 20 iulie a.c.

Dorind să o determine să plece, împotriva sentinţelor Legii, primarul Hurdubae şi secretarul Fotache emit decizie de suspendare în 2 august:

Lucia Gologan adresează două sesizări către conducerea Primăriei, una datată în 2 august, alta astăzi, 3 august, dar nu primeşte niciun răspuns:

În această dimineaţă la biroul managerial al Casei de cultură se prezintă Diana Cioclu pentru a reveni pe postul de director interimar. Lucia Gologan o sfătuieşte să studieze bine contractul de management. Aceasta pleacă şi depune la primărie o informare din care rezultă că nu este lăsată de Gologan să intre în unitate şi să preia prin proces verbal gestiunea. Se exagerează, dar aşa sunt românii, mai inventivi când nu reuşesc ceea ce-şi propun.

Astăzi, vineri, la ora 13,45, înainte de terminarea programului, primarul trimite o dispoziţie către conducerea Casei de cultură prin care informează că începând cu data de 3 august este numită Diana Cioclu manager interimar.

Nu ştim cu cine se sfătuieşte edilul când dă aceste dispoziţii. Cert este că sunt în afara cadrului legal.