Licitaţiile nu sunt pentru cei care îşi cer drepturile în instanţă

Mai sunt câteva zile până joi, 30 august, atunci când are loc licitaţie publică deschisă în vederea închirierii, concesionării şi vânzării unor imobile, terenuri şi construcţii, situate în municipiul Tecuci.

De reţinut este prevederea că nu vor participa la licitaţie persoanele juridice sau persoanele fizice care au debite faţă de Municipiul Tecuci sau care sunt în litigii cu Municipiul Tecuci.

Litigiile cu Municipiul Tecuci sunt de două feluri: atunci când dai Primăria în judecată sau atunci când Primăria te târăşte prin tribunale.

Când dai primăria în judecată o faci pentru că ţi-a fost încălcat un drept stipulat de legile în vigoare. Pentru aceasta angajezi un avocat pe care îl plăteşti din banii tăi.

Atunci când Primăria te dă în judecată se schimbă lucrurile. Cei cinci jurişti din Primăria Tecuci vor încerca să dovedească în instanţă că nu ţi-ai îndeplinit obligaţiile, că ai fost un cetăţean neascultător. Juriştii se vor documenta şi vor petrece ore în şir pentru a câştiga un proces împotriva ta. Toate acele ore de muncă prestate de juriştii primăriei vor fi plătite din banii tăi.  

Aici se ajunge la un nonsens. În vreme ce eşti târât prin tribunale pentru recuperarea unei sume pe care o datorezi Municipiului Tecuci, bani pe care nu consideri că entitatea juridică trebuie să-i primească, Primăria a cheltuit deja banii tăi, în avans, şi încă pe atât în procesul deschis împotriva ta.

În concluzie, dacă ai dat Primăria în judecată ţi se încalcă dreptul de a participa la această licitaţie.