Tecuceanca Daria Alexandra Matei a devenit campioană europeană la patinaj pe role – Video

Rezultat excepțional al tinerei românce Daria Alexandra Matei la Campionatul European de Patinaj Artistic pe Role care s-a desfășurat în insulele Azore din Portugalia.

În seara zilei de 8 septembrie, Daria a câștigat medalia de aur și a devenit campioană europeană la patinaj artistic pe role, categoria de vârstă cadeți, ca reprezentantă a României.

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, iar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto. Având dublă cetățenie, românca noastră în vârstă de 15 ani, a decis să reprezinte Italia și regiunea Veneto în competițiile interne, iar în competițiile internaționale să aducă onoare României, scrie rotalianul.com.

Emoții de nedescris pentru tânăra noastră sportivă după ce a câștigat titlul european suprem la care orice sportiv aspiră, dar și trăiri intense pentru întreaga sa familie. Despre cum au decurs lucrurile la competiția europeană la care a participat Daria, ne-a povestit mama ei:

„A fost o competiţie de mare anvergură, cu 21 de concurente din mai multe țări cum ar fi: Italia, Spania, Portugalia, Germania, Israel, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, România. O concurență de nivel înalt datorită faptului că Daria concura cu atlete foarte puternice. Vineri, 7 septembrie, Daria a executat programul scurt, un program foarte frumos, bine executat din punct de vedere tehnic și artistic, fiind văzută ca leader, dar din partea juriului nu a primit notele așteptate. Așa că Daria venea după locul 2 în clasamentul provizoriu după programul scurt. Dar a reușit să intre în ultima grupă, a celor mai bune atlete. Sâmbătă, 8 septembrie s-a disputat finala, unde Daria, cu un program lung de o perfecțiune extraordinară, cu salturi triple pe muzica din baletul rusesc „Pasărea de foc”, a reușit să urce în fruntea clasamentului obținând astfel medalia de aur și devenind campioana Europei. După o vară de antrenamente asidue visul său a devenit realitate!”.

Video cu prestația Dariei de sâmbătă, 8 septembrie, în urma căreia a devenit campioană europeană: