Fantastica violonistă a Rusiei în recital la Tecuci

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 19, la Ateneul din Tecuci are loc un eveniment cu adevărat excepțional. Anna Savkina, considerată drept una dintre cele mai expresive tinere violoniste ale lumii, acompaniată de pianista Andra Demidov  vor susține un concert pentru toate genurile de melomani și nu numai.

 Anna Savkina s-a născut în Bratsk, în regiunea siberiană a Rusiei. A început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, devenind într-un timp record câștigătoarea concursurilor internaționale de la Moscova, Novosibirsk, Khanty – Mansiysk și Yakutsk.

Este dublă câștigătoare a Concursului internațional Sendai din Japonia, laureată a HSBC Bank și deținătoare a peste 30 de premii internaționale. Anna Savkina a fost invitată de numeroase orchestre de prestigiu, precum Marea Orchestra Ceaikovski din Moskova, Filarmonica Sendai din Japonia, Musica Viva Orchestra din Londra, Orchestra Simfonică „Virtuozii Moscoveiˮ, Orchestra Națională a Ucrainei, Wienerklassik Orchester din Vienna, Orchestra Simfonică de Stat Noua Rusie, Orchestra de Tineret Leonid Nikolayev, Orchestra Națională a Germaniei – Stattskapelle Weimar, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Națională a Estoniei, etc. A susținut numeroase turnee în America, Asia și Europa.

Andra Demidov a absolvit liceul de muzică George Enescu din Bucureşti, a continuat studiile de licenţă şi cursurile de masterat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializarea pian, la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. În 2014 a obţinut titlul de Doctor în muzică și între 2011-2015 a colaborat cu Departamentul de Canto şi Artele Spectacolului Muzical din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, în calitate de pianist acompaniator.

În prezent este colaborator pe poziţie de asistent universitar în cadrul Departamentului de dirijat şi instrumente complementare al UNMB.

În program:

– C. Debussy: Sonata de vioară în G minor

– E. Ysaÿe: Sonata nr. 2 pentru vioara solo în A minor „Jacques Thibaudˮ opus 27

– R. Schumann: Fantasy pentru vioară și pian în C major Opus 131

– M. Skoryk: „Rapsodia carpatică” pentru vioară și pian.

Biletele sunt disponibile la sediul Fundației Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, telefon 0722.404.369.