Democraţia a început să doară la Tecuci

Obişnuiţi ca proiectele lor de hotărâre să treacă pe bandă rulantă, fiind votate cu ohii închişi de consilieri ca urmare a directivelor de partid, iniţiatorul proiectelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local Tecuci din 27 septembrie 2018 a avut o surpriză neplăcută. Pentru prima dată de la preluarea mandatului în 2016, primarul municipiului a simţit gustul amar al Democraţiei.

Celor care au uitat, le reamintim că Democraţie este atunci când unii spun „da” şi alţii „nu” fără ca niciuna dintre părţile implicate să ajungă pe mâna Poliţiei.

În şedinţa ordinară a Consiliului local Tecuci din 27 septembrie consilierii locali au votat 15 proiecte de hotărâre. Zece dintre aceste proiecte au fost aprobate, iar cinci proiecte au fost respinse.

Cele cinci proiecte respinse au fost:

<<- Proiectul 5 – Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. nr. 137/29.06.2017 privind normativele proprii de cheltuieli pentru acțiunile de protocol ale U.A.T. Municipiul Tecuci;

– Proiectul 6 – Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 2 la H.C.L. nr. 180/13.08.2017 de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reabilitare grădiniță cu program prelungit nr.17, Tecuci, Județul Galați” – Aici consilierii locali PNL, ALDE şi PMP au avut un punct de vedere comun, pentru că s-ar dori construcția unei Grădinițe noi, nu reabilitare cu 2.745.000 lei, echivalentul a 588.831 Euro!;

– Proiect 8 – Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren situat în str. 1 Decembrie 1918 nr. 30C din domeniul public al Municipiului Tecuci, în domeniul privat al acestuia – Aceeași consilieri au avut un punct comun, respectiv acela că nu sunt deloc împotriva inițiativei private, doar că zona este mult prea aglomerată, fiind probleme cu parcările, și trebuie clarificate regulile de urbanism, pentru că nu trebuie să ne întoarcem în trecut, atunci când răsăreau chioșcurile peste noapte, fiecare diferit ca forma si culoare de celălalt;

– Proiectul 9 a fost retras deoarece avea legătură cu nr. 8;

– Proiectul nr. 10 – Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică a unui bun imobil (teren), aparținând domeniului privat al Municipiului Tecuci, situat în Municipiul Tecuci, str. Mircea Eliade nr. 24 B>>, scrie tecuceni.ro.

De reţinut este şi faptul că Minuta şedinţei din 27 septembrie, publicată pe site-ul Primăriei Tecuci, conţine doar proiectele aprobate. Proiectele de hotărâre respinse au fost omise, semn că Democraţia a început să doară (şi) la Tecuci.