1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua de 1 Octombrie, desemnată din anul 1991 la inițiativa ONU ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice, este o zi specială pentru toţi, tineri şi vârstnici deopotrivă.

În toate societăţile, persoanele de vârsta a treia au jucat şi joacă un rol inestimabil, deschizând calea, ocrotind, călăuzind paşi, picurând suflet şi înţelepciune în mințile și inimile copiilor și nepoților.

De aceea, pe aceasta cale, oferim respect concetăţenilor noștri vârstnici pentru imensa lor contribuţie în dezvoltarea societăţii din care facem parte cu toţii. Vorbim despre oameni a căror experienţă de viaţă este extrem de importantă deoarece ne ajută să înţelegem mult mai bine atât trecutul, cât şi prezentul şi în special viitorul, oameni cărora le suntem datori pentru tot ce au oferit de-a lungul vieţii lor.

Acum mai mult ca oricând, apreciind înţelepciunea cu care înfruntă vremurile, simţim nevoia să ne manifestăm solidaritatea şi sentimentele de respect faţă de cei care au adăugat, după puterile lor, trepte pe scara devenirii noastre.

 

sursa: ziarulunirea.ro