Ședință nocturnă a Cenaclului literar

Tot în cadrul acțiunii Noaptea bibliotecilor, vineri, 5 octombrie, începând cu ora 20, la sala Helios a Bibliotecii „Ștefan Peticăˮ din Tecuci a avut loc o ședință de lucru a membrilor Cenaclului literar „Calistrat Hogașˮ. De această dată, alături de scriitorii și poeții cenaclului au fost de față și bibliotecarele instituției.

 Prima care a recitat a fost Aida Zaharia, acum eliberată de emoțiile pe care le-a avut atunci când și-a lansat volumul „Fără uși, fără ferestreˮ.

Poeta ne-a recitat cu multă dăruire poezia „Te iubescˮ, după care realizatorul de emisiuni radiofonice gălățene, profesorul Gabriel Gherbăluță a recitat poezia „Unui înșelătorˮ, urmată de alte frumoase recitări.

 Profesorul Costică Oancă, președinte al Reprezentanței filialei Tecuci a USR Iași, a recitat poeziile „Din foșnet de frunzeˮ , „În genericˮ și „Eu cântˮ.  Aida Zaharia, revenită la microfon, a recitat alte trei poezii.

Au citit în continuare din creațiile lor poeții Eleonora Stamate, Tănase Dănăilă și Monica Manole.

A urmat un moment de reculegere în memoria regretatului poet Dionisie Duma, iar actorul Gabriel Enache a recitat din opera poetului Duma poezia „Toamna Tecuceanăˮ.

 Seara s-a încheiat cu un frumos microrecital poetico-muzical realizat de poetul Constantin Oancă, din care am remarcat o piesă muzicală dedicată regretatului poet și prieten Dionisie Duma, dar și piesele „Primăvaraˮ de Vivaldi și „Corul vânătorilorˮ de Weber.

A fost o seară reușită oferită de membrii cenaclului și de angajații Bibliotecii, cărora le mulțumim și pe această cale.

 

Iancu Aizic