Ură și dezbinare: Campania PSD pentru Referendum s-a întors împotriva partidului

Parafrazându-l pe Creangă, după două zile de exercițiu democratic, putem spune: „Mai dezbinați decât la Referendumul acesta, la Referendumul celălalt și de când ne știm, n-am fost niciodatăˮ.

Tema Referendumului desfășurat în zilele de 6 și 7 octombrie este una foarte sensibilă, atât în țara noastră cât și la nivel european.

„Este greu să le vorbești cetățenilor despre homosexualitate astfel încât alegătorii să înțeleagă că ești împotriva acestei orientări sexuale și nu de partea lorˮ, spunea ieri un primar.

Și fiindcă pe români nu prea îi interesează dacă doi bărbați sau două femei se căsătoresc au inventat alte fobii cum ar fi căsătoria dintre un bărbat, sau o femeie, cu un ficus sau cea dintre o persoană și un animal.

Chiar dacă adevăratele probleme ale românilor sunt lipsa unei locuințe, a unui loc de muncă, sau lipsa unui venit care să le asigure un trai decent, românii au fost chemați să se pronunțe pe o temă care nu-i interesează.

Referendumul trebuia să înlăture un articol din Constituție care lasă loc interpretărilor. Organizatorii au ales să facă asta printr-o întrebare mai interpretabilă decât însăși articolul care trebuia să fie schimbat.

Într-o comună din județul Constanța alegători, care știau că referendumul se referă la homosexualitate, s-au declarat indignați de îndemnurile primite: „Cum să votăm DA la Referendum când noi suntem împotriva homosexualilor?ˮ.

Aseară, la ora 20.20, Constantin Ursulică, băgător de seamă la PSD Tecuci și în online-ul tecucean, avea pretenția să se meargă cu urna mobilă la Spitalul municipal pentru a mai aduna niște voturi.

La Tecuci, până ieri, 7 octombrie, la ora 21, au votat 16,84% dintre cei 36.334 alegători înscriși pe listele permanente. Dintre aceștia 5.729 au votat pe listele permanente, 389 pe liste suplimentare iar o persoană a votat în urna mobilă.

Pentru a raporta mahărului din Teleorman o prezență la Referendum de 100%, la Tecuci mai trebuiau găsiți încă 30.604 alegători. Ursulică era ferm convins că aceștia se află la spital.

După două zile de exercițiu democratic un singur lucru este cert. Indiferent de ceea ce a urmărit să câștige prin acest Referendum, PSD a pierdut.

În ultimele două săptămâni de campanie, PSD și aliații săi au reușit să-i întoarcă pe români, unii împotriva altora și pe mulți împotriva Uniunii Europene. După atâta dezbinare, mesajul românilor a fost clar: „Ne vedem la alegeri!ˮ. În 20-20.