PMP Tecuci a trecut de partea cealaltă a baricadei

Încă din zorii democrației, spărgător de grevă a fost una dintre cele mai urâte meserii. Spărgătorul de grevă era, și este, un agent plătit al unui patron, care vine să lucreze în locul muncitorilor greviști pentru a zădărnici o grevă.

Ceea ce au reușit spărgătorii de grevă, de-a lungul timpului, a fost să încetinească cursul firesc al transformărilor democratice. Au reușit să-l încetinească dar nu să-l împiedice.

Astăzi, 9 octombrie 2018, consilierii PMP din Consiliul local Tecuci s-au comportat asemeni spărgătorilor de grevă.

În ședința Consiliului local de astăzi, pentru aprobarea celor trei proiecte respinse anterior era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii locali.

Cu toate că au dat asigurări ferme că vor protesta prin absență față de reintroducerea acestor trei proiecte pe ordinea de zi, consilierii PMP au fost prezenți. În plus, consilierii PMP au votat alături de PSD, UNPR și independent, pentru ca primarul să poată cheltui chiar și de trei ori mai mult la capitolul protocol.

În acest moment alegătorii care i-au trimis pe consilierii PMP să le reprezinte interesele în Consiliul local Tecuci probabil că sunt în culmea fericirii. Nu știm, însă, cât de mult îi onorează asocierea partidului din care fac parte cu PSD.

Nici motivul pentru care consilierii PMP au ales astăzi să își schimbe votul nu îl cunoaștem. Dar, asemeni tuturor spărgătorilor de grevă, probabil că au avut un motiv. Unul consistent.