Jandarm trimis în judecată după ce a sustras banii unei prostituate

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Jandarmul Marian Cristinel Popa a fost pus sub acuzare şi trimis în judecată în urma unui incident petrecut în urmă cu trei ani, pe când activa în cadrul Detaşamentului 4 de Jandarmi Tecuci. 

Acesta este acuzat că şi-a însuşit o sumă de bani de la o prostituată surprinsă în timp ce îşi oferea serviciile sexuale pe Drumul European 581, la ieşirea din Tecuci. 

Potrivit procurorilor militari, jandarmul Marian Cristian Popa, aflat în misiune alături de un alt coleg, a sancţionat prostituata, iar suma de bani găsită asupra ei a ridicat-o însă nu a predat-o instituţiei la care lucrează, ci şi-ar fi însuşit-o. Nici mai mult, nici mai puţin de 20 de lei.

Ancheta în acest caz a fost instrumentată iniţial de lucrătorii anticorupţie de la Direcţia Generală Anticorupţie Galaţi, cercetările fiind ulterior declinate procurorilor militari, având în vedere calitatea de militar a celui vizat.

Potrivit rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată, jandarmul Marian Cristinel Popa se afla în misiune operativă ca subofiţer operativ principal alături de un alt coleg din cadrul Detaşamentului pe 20 septembrie 2015, după amiaza, când a surprins o prostituată la ieşirea din municipiul Tecuci în timp ce îşi oferea servicii sexuale conducătorilor auto care tranzitau zonei.

Jandarmul Popa a dispus amendarea prostituatei cu 500 de lei, ridicând totodată suma de 20 de lei pe care a găsit-o asupra ei. Colegul jandarmului i-a solicitat să întocmească procesele verbale şi să pună suma de bani într-un plic în vederea înaintării acestora către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.

Potrivit procurorilor militar, jandarmul şi-a însuşit suma de bani, dându-i o hârtie scrisă de mână prostituatei, în care se consemna suma ridicată în vederea confiscării. Ulterior, jandarmul „a încercat să ascundă fapta de abuz în serviciu”, întocmind un proces verbal în fals.

După declanşarea scandalului, jandarmul Popa s-a transferat de la IJJ Galaţi, la Vaslui. Dosarul în care acesta a fost pus sub acuzare a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Militar Iaşi.

 

sursa: adevarul.ro