Primăria a achiziţionat editarea unei pagini pentru 120 milioane lei lunar – Înregistrare audio

În şedinţa Consiliului local Tecuci din 30 septembrie 2016, consilierii tecuceni au aprobat Proiectul de hotărâre privind acordul de Principiu al Consiliului Local al Municipiului Tecuci privind înfiinţarea buletinului informativ „Info Tecuci”, în format electronic şi letric.

În motivarea proiectului, devenit Hotărârea nr. 100 din 30.09.2016, se scria: „Costul estimativ înfiinţării acestui buletin informativ în format electronic şi letric este de 80.000 lei/an (TVA inclus)”.

Astăzi, 22 octombrie, după doi ani de la acordul de principiu al consilierilor locali, Primăria Tecuci a achiziţionat prin SICAP „Servicii de publicitate în presa scrisă”.

Primăria va plăti 12.000 lei lunar, fără TVA, pentru „Editarea lunară a unei pagini <Realitatea de Tecuci>”. Cu TVA, suma plătită lunar pentru „Realitatea de Tecuci” va fi de 14.280 lei, respectiv 142,8 milioane lei vechi. Anual, publicaţia îi va costa pe contribuabilii tecuceni suma de 171.360 lei cu TVA, respectiv peste 1,7 miliarde lei vechi.

Suma de 1,7 miliarde lei care va fi plătită anual pentru publicaţia <Realitatea de Tecuci> este mai mult decât dublul sumei aprobată de Consiliul local Tecuci, care era de 80.000 lei/an (TVA inclus), respectiv 800 milioane lei vechi pe an.

Din achiziţie nu se înţelege dacă este un buletin informativ cu un anumit număr de pagini sau o pagină cuprinsă într-una dintre publicaţiile deja existente la nivel judeţean.

Suma aprobată prin Hotărârea nr. 100 din 30 septembrie 2016 prevedea şi un format electronic inclus în preţ. În acest caz avem doar o ediţie tipărită.

Ce declara C.C. Hurdubae înainte de alegeri

În încheiere, să amintim cuvintele actualului primar tecucean într-un interviu la radio, în luna decembrie 2015, din poziţia de candidat PSD:

„Relaţia cu presa trebuie să fie una deschisă, chiar dacă îţi convine sau nu ceea ce se publică. Suntem supuşi greşelii şi atunci presa are datoria să ne corecteze, chiar dacă nu întotdeauna o face într-un mod elegant. Dar asta ţine de codul deontologic al celor care fac parte din presă.

Transparenţa este cuvântul cheie. Nu sunt de acord să am un ziar al primăriei în care să fie proslăvit primarul, ziar pe care se cheltuiesc miliarde de lei vechi pe an.

Avem două posturi de radio în Tecuci, avem presa liberă care trebuie să existe, avem mijloace de comunicare în oraş.

Cu banii cheltuiţi pentru editarea acestei <scântei> am putea face WC-uri în şcoli şi grădiniţe, pentru ca elevii şi preşcolarii să nu mai meargă iarna prin frig afară la toalete”.

 

 

2 thoughts on “Primăria a achiziţionat editarea unei pagini pentru 120 milioane lei lunar – Înregistrare audio

Comments are closed.