La volan sub influența alcoolului și fără permis

 

Vineri, 2 noiembrie, în jurul orei 19.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în trafic, pe strada Științei din comuna Pechea, un conducător auto, aflat la volanul mașinii, sub influența alcoolului.

Bărbatul, cu domiciliu în aceeași localitate, a prezentat la testarea alcoolscop o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit, în cauză, dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Duminică, 4 noiembrie, în jurul orei 1.20, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit, în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918 din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 26 ani, din comuna Umbrărești.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru conducere fără permis de conducere.