Balul Bobocilor la Școala Postliceală F.E.G. „Education” Tecuci

 

Vineri, 2 noiembrie a.c., s-a desfășurat Balul Bobocilor, ajuns la a VII-a ediție, moment ce se înscrie în tradiția școlii și aceasta denotă coeziune, respect, profunzime, sentimente puternice ce unesc cei peste 120 de cursanți și profesori ai școlii.

 O constantă a politicii noastre școlare este că de-a lungul anilor am avut duble generații de „bobocei” (asistenți medicali de farmacie și asistenți medicali generaliști) cu efective de 40-45 cursanți, realitate explicabilă printr-o bună monitorizare a ofertei educaționale în toate liceele tecucene și în zonele limitrofe (presă, radio, bannere).

Frumos gătiți, ca de petrecere, cu sufletul împodobit de bucurie și dorința de „a o face lată”, vorba cântecului, fetele și băieții au strălucit cu atitudinea lor pe ringul de dans al restaurantului „Hotel Parc”, unde am fost răsfățați de o formație muzicală „cool”.

 Această întâlnire convivială a fost concepută ca un exercițiu de socializare, cursanții nu au timp să se cunoască la ore, având program diferit, motiv în plus ca atmosfera deschisă distracției să-i îndemne la relaționare, empatie, comunicare. Atunci când se fac lucruri împreună, totul este posibil; frustrările, timiditatea dispar și această „chimie” a funcționat și la noi.

Cursanții veterani, organizatori ai acestui moment cultural – distractiv, la unison cu îndrumătorii de an, s-au implicat efectiv și afectiv în realizarea unui program variat și bogat: concursuri, jocuri; punctul forte al serii fiind categoric concursul pentru obținerea gloriosului titlu de „Miss” și „Mister”. Au participat patru perechi de „bobocei”, care au fost supuși la numeroase teste, iar când a fost proba de dans, fiecare s-a întrecut pe sine: sârbă, horă, tango, vals, ritmuri moderne, adevărată probă de pricepere și rezistență.

 Juraților le-a fost foarte greu să delibereze, au fost opinii controversate, în final marele trofeu și-a găsit aparținătorii:  Lazăr Alexandra (cursantă AMG, anul I) și-a adjudecat titlul de Miss, iar Mister a fost desemnat Bulai Cristian (cursant AMF, anul I). Boboceii noștri au oferit profesorilor flori multe, autumnale, semn de prețuire și respect.

… Ne-am dus târziu în noapte, timpul a trecut pe nesimțite, iar noi, profesori și cursanți, am fost extrem de „prinși” în atmosfera incendiară, în care domneau voia bună, pofta nebună de dans, bucuria de a fi împreună.

 La o cupă de șampanie, de la microfonul formației, s-au adus calde mulțumiri patronului restaurantului, care ne-a creat toate condițiile de a ne simți confortabil, formației muzicale, fără de care atmosfera nu ar fi fost atât de vie, de dinamică, factorul declanșator al unei emoții specifice bucuriei de a trăi – „la joie de vivre”. Au urmat cursanți și profesori, care şi-au exprimat opinii, sentimente asupra seratei atât de reușite, „ultimul cuvânt” avându-l tot formația care a intonat celebra frază muzicală „Mulți ani trăiască”.

Și astfel, bătrânul și credinciosul nostru confident – filmulețul școlii, a mai primit niște mărturii ale trecerii noastre prin această școală, în care avem cursanți mulțumiți de prestația didactică a magiștrilor lor și sunt fericiți că ne-au ales pe noi!

 

Director, Prof. Gheorghiu Silvia