Primăria Tecuci alocă 140.000 lei pentru 1 Decembrie

 

În ședința extraordinară a Consiliului local, care este convocată în 16 noiembrie, primarul Tecuciului dorește suplimentarea fondurilor pentru Ziua Națională a României. Se specifică faptul că suma alocată inițial de 100.000 lei este insuficientă, cerându-se votul consilierilor locali pentru suplimentare cu 40.000 lei.

Cum a dirijat aceste sume conducerea Primăriei: 40.000 lei pentru materiale promoționale, 5.200 lei pentru flori,  14.000 lei masa – bufet, catering, 5.000 lei transport militari, 1.800 lei pentru torțe, 4.000 lei fanfara și 70.000 lei eveniment artistic.

Cum explică Serviciul Comunicare – Registratură această manifestare care se va realiza din banii contribuabililor:

„Având în vedere că organizarea unei ceremonii de defilare militară cu tehnică militară, aparţinând M.A.N, nu mai este de actualitate, considerăm deosebit de important, modificarea programului activităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, astfel încât să asigurăm cadrul festiv al acestei zile deosebit de importante.

Propunerea de diversificare și majorare a numărului de materiale promoţionale, constă în realizarea de flyere informative, broșuri, fulare tricolore, insigne, cocarde, mesh-uri inscripţionate cu motive istorice, steaguri tricolore, etc., iar organizarea unui spectacol artistic cu artiști ai Casei de Cultură Tecuci, un ansamblu etnofolcloric cunoscut la nivel naţional, va contribui la creșterea sentimentului de apartenenţă naţională.

Programul manifestărilor va cuprinde un spectacol artistic, un ceremonial militar religios, o ceremonie de defilare militară, o ceremonie militară de retragere cu torțe, la care vor participa trupe aparţinând M.A.N. si M.A.I, urmate de un spectacol pirotehnic și aprinderea iluminatului festiv al municipiului nostruˮ.