A condus fără permis și a provocat un incident rutier în care și-a distrus autoturismul

 

Joi, 15 noiembrie, ora 3.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, pe raza comunei, în afara părții carosabile, se află un autovehicul avariat, cuprins de flăcări. Polițiștii sosiți la locul indicat, au găsit un autoturism arzând, care nu mai avea plăcuțele de înmatriculare.

Pompierii care au intervenit la stingerea incendiului au stabilit că acesta ar fi izbucnit de la un scurtcircuit electric, provocat de un impact.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit că autoturismul a fost implicat într-un eveniment rutier petrecut pe D.N. 25, eveniment în care acesta ar fi acroșat un alt autoturism staționat în afara drumului. Polițiștii l-au identificat pe proprietarul mașinii incendiate, un bărbat de 28 ani, din comuna Grivița, care a declarat că aceasta i-a fost sustrasă, în noaptea de 14/15 noiembrie, din fața porții, de persoane necunoscute.

Continuând verificările, polițiștii au stabilit că, de fapt, în noaptea respectivă, chiar proprietarul autoturismului s-ar fi aflat la volanul acestuia, circulând pe raza comunei Liești și, într-o curbă, ar fi pierdut controlul direcției, provocând incidentul mai sus menționat. Totodată, s-a constatat că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.