Eduard Kunz, prințul rus al pianului a concertat la Ateneu Tecuci

 

„Orice copil trebuie să cânte la un instrument muzical. În primul rând, pentru că este un limbaj care deschide un întreg univers, un limbaj care nu se regăsește în nicio altă literatură, imposibil de exprimat în cuvinte. Este un alt univers al emoțiilor” Eduard Kunz, pianist.

 Eduard Kunz este rus, căsătorit cu Diana, o româncă, locuieşte la Bucureşti, are o fiică de 6 ani şi, pe lângă faptul că este unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii, îşi ocupă o parte din timp predând pianul copiilor talentaţi.

Sâmbătă seara, tecucenii au asistat la un recital excepțional oferit de celebrul pianist Eduard Kunz. Pentru început, gazda evenimentului, Eugen Doru Pelin, a făcut o mică prezentare marelui artist, mulțumind celor prezenți pentru faptul că nu au ratat momentul de a fi spectatorii unui eveniment la care este prezent distinsul oaspete, în târgul nostru moldav.

Artistul a interpretat „Anotimpurile”, un ciclu de douăsprezece piese muzicale de caracter, scurte, pentru pian solo, compuse de Piotr Ilici Ceaikovski. Fiecare piesă sugerează o lună a anului, fiecare conține o capodoperă melodică. În partea a doua au fost interpretate piese compuse de Frédéric Chopin.

 Conform site-ului viitorulromaniei.ro „Dacă ar fi nevoit să renunțe la tot și să păstreze doar trei lucruri, pianistul de origine rusă Eduard Kunz spune că ar alege familia – soția și fiica alături de care trăiește la București – talentul său, care i-a adus 15 premii I la mari competiții ale lumii și o carieră internațională impresionantă, și un pian, căci fără acest instrument nu-și concepe viațaˮ.

Totodată, într-un interviu acordat aceleiași publicații, Eduard Kunz sublinia: „Munca mea este să dispar și să las muzica să ajungă direct la tine”. Asta s-a și întâmplat la Tecuci!

În ciuda frigului de afară, la Ateneul Fundației Pelin a fost o seară magică, acordurile pianului au ajuns și au rămas întipărite pentru mult timp în sufletul celor prezenți.