Primăria solicită echipamente ce nu sunt folosite în scopul pentru care au fost achiziţionate

 

Consiliul local Tecuci se întruneşte vineri, 14 decembrie, pentru a aproba o nouă rectificare de buget. Printre noile solicitări de fonduri se află şi o Staţie grafică în valoare de 4.000 lei.

„Unitatea de calcul este necesară pentru prelucrări cu volum mare de informaţii, inclusiv prelucrări video ce necesită o capacitate mare de prelucrare date, cu înregistrări de şedinţe ale Consiliului local şi alte materiale video”, scrie în referatul Compartimentului Administrare Reţele prin care se solicită 4.000 lei.

În acelaşi timp, într-una dintre şedinţele Consiliului local, consilierul Vasile Diaconu a dorit să afle ce legi îi împiedică să facă publice înregistrările video ale şedinţelor.

„Avem echipamente pe care nu le folosim. De ce le-am cumpărat dacă nu le putem folosi pentru a înregistra şedinţele de consiliu şi a le face publice, ca să avem şi noi o dovadă a ceea ce am discutat şi votat? Dacă tot discutăm despre transparenţă, până la urmă cetăţeanul va decide dacă am fost transparenţi sau nu”, a spus consilierul Vasile Diaconu.

Nouă nu ne rămâne decât să ne întrebăm la ce are nevoie Primăria de o cheltuială în plus atâta timp cât echipamentele nu sunt folosite pentru scopul în care au fost achiziţionate, respectiv acela de a înregistra, prelucra şi difuza materialele video cu şedinţele Consiliului local, precum şi cu celelalte întruniri publice. Să înţelegem că echipamentele Primăriei sunt folosite pentru nunţi, botezuri şi aniversări?

 

 

One thought on “Primăria solicită echipamente ce nu sunt folosite în scopul pentru care au fost achiziţionate

  1. Gura păcătosului adevăr grăiește ?
    Păi. Cam da, chiar dacă are puțini Decibeli.
    Tocmai Workstation-ul ce va fi achiziționat are bună experiență în ”nunţi, botezuri şi aniversări”.
    De ce ?
    La prețul de 4.000 lei, va fi una de second hand sau recondiționată.
    De ce ?
    1. Va fi una tip E5-2660, deci cu procesor Xeon E5-2650 v2; unul nou ajunge la peste 1.300 $∽5.300 lei (inclusiv shipping costs).
    2. Una nouă, Workstation HP Z620 Intel Xeon OctaCore E5-2650, merge la peste 1.800 $∽7.800 lei (inclusiv shipping costs).
    3. Acest tip de Workstation nu se mai ”fabrică” de HP de prin 2014.
    3. În România și Europa, niciun magazin on-line nu are disponibilă vreuna nouă, ci numai Pre-Owned, deci Second hand ori Refurbished.

    Concluzie: La cine vine Moș Crăciun ?

Comments are closed.