Raul și Mirabela ovaționați îndelung pe scena tecuceană

 

Sala „Ion Petroviciˮ din Tecuci a găzduit joi, 13 decembrie, începând cu ora 18, un spectacol cum de mult timp nu a mai fost văzut în orașul nostru.  Spectacolul a fost deschis de talentatul interpret tecucean Cristian Briceanu, lansat la Tecuci, la Casa de cultură, trecut prin regretatul grup Angelli, deținător a numeroase premii pentru interpretare  și cu o prezență în finala concursului de muzică ușoară de la Mamaia.

 Acesta ne spune că ne aflăm în apropierea sărbătorilor Crăciunului, atunci când primim și facem cadouri și dorim că bucuria și fericirea să ne înconjoare. Apoi, ne prezintă un tânăr interpret de muzică ușoară care până acum, la vârsta de 11 ani, a obținut peste o sută de premii, peste 150 de diplome, numeroase apariții la TV, participând și la Next Star de câteva ori, iar la una din ediții a fost trimis direct în finală printr-un Golden Star oferit de apreciatul CRBL, finală în are s-a clasat pe un onorant loc III, deschizând astfel poarta unor succese în muzica ușoară.

Este vorba despre interpretul focșănean Mihai Bratosin. Aceasta ne-a prezentat o prima piesă dedicată Crăciunului după care ne-a impresionat cu frumoasa melodie din repertoriul regretatului Dan Spătaru – „De vrei să știi ce înseamnă românˮ, urmat de o altă frumoasă piesă.  Revenit la microfon, Cristi ne informează că „până vor veni interpreții pentru care publicul a plătit, mă veți asculta pe mine, care cânt gratuitˮ.  Prima piesă prezentată a fost „Leru-i lerˮ.

 Apoi, prezentatorul ne-a spus că urmează un interpret cu 25 de albume scoase, un artist foarte plăcut, renumit prin frumoasele lui creații dar și prin reușita colaborare cu îndrăgita Mirabela Dauer și, astfel, a fost invitat în scenă interpretul Raul.

Primul lui cântec a fost dedicat tot Crăciunului, urmată de piesa „O poveste de Crăciunˮ pentru ca apoi să ne spună că a venit cu mare drag la Tecuci și e foarte încântat să vadă o sală plină la acest spectacol. A urmat piesa „Dacă-ai ști cât te iubescˮ, continuând prin a ne spune că în general, în spectacole, emoțiile i se dublează. A urmat apoi piesa „Cânta, cânta, inima, cu dor și cu patimăˮ, continuând cu melodia „Iubire, iubire, iubireˮ, urmată de o frumoasă piesă cu ritm grecesc „Seară minunatăˮ, apoi piesa „Fericirea mea, o viață te-aș cântaˮ dar și melodia „Am împărțit mereu o viață împreunăˮ.

 Am remarcat, în toate interpretările, o voce cât se poate de plăcută, plină de adevărată muzicalitate. Interpretul s-a oprit din cântat pentru a mulțumi organizatorilor acestui spectacol, Mihai Vasilache și Adrian Cătălin Călin, după care a continuat cu frumoasa piesă „Du-te, du-te și mă lasăˮ, vorbindu-ne apoi și de noul lui album „O inimă ca a meaˮ și continuând cu piesa cu motive populare, adaptată aici, „Hop, hop la Tecuciˮ, urându-ne mereu „Crăciun fericit/ sub cerul infinitˮ,  continuând cu melodia  „Cântă, cânta, inimăˮ cu improvizație de moment  „Două vieți dacă aș trăi / La Tecuci iar aș veniˮ.

Aplaudat minute în șir, interpretul ne-a spus la despărțire că, în numele dragostei pentru publicul spectator, ne oferă un frumos cadou – pe interpreta îndrăgită de tot publicul din țară – Mirabela Dauer, o artistă mică la stat dar mare la sfat, cu mult suflet, talent și, mai ales, multă puritate.

 Intrată în scenă, sub acordul puternicelor aplauze, ea ne-a prezentat pentru început piesa „Veniți, privighetoarea cântăˮ, după care ne spune că nu a mai venit aici de circa 28 de ani și și-a dorit să cânte în săli pline, pe scene și nu în parcuri. Interpreta apreciază sala, ornamentul frumos de pe scenă și mai ales, faptul că sala este plină ochi.  Continuă recitalul cu piesa „Când vine dorulˮ, urmată de „Melancolie, dulce melodieˮ, cu „Amore, amoreˮ, „Când noaptea vineˮ, „Floare albastrăˮ- melodie dedicată cadrelor didactice.

A urmat nostalgica piesă  „Dormeau pe-o frunză două steleˮ și „E bine, e bine, e foarte bineˮ  dar și noua piesă „Speranța moare ultimaˮ.  Nu putea lipsi piesa „Te-aștept să viiˮ- cu nostalgicul „Fotoliu din odaieˮ.

 În continuare, interpreta ne-a vorbit de magia sărbătorilor de iarnă , mai ales a Crăciunului, îndemnându-ne să fim mai buni, subliniind faptul că nu are în repertoriul ei colinde iar după ea, singurii care cânta colinde cu adevărată sensibilitate sunt Hrușcă și Narcisa. Totuși, ne-a prezentat un frumos colind, interpretat cu multă dăruire. A urmat piesa „Împlinește-ți viseleˮ pentru ca în final să fie din nou invitat Raul, acum alături de Mirabela interpretând frumoasa piesă „Îți mulțumescˮ, apoi „Te am pe țineˮ și „Ne iubim în nopți albastreˮ. Alături de Raul, Mirabela ne spune despre el, care e mai înalt, că ardelenii sunt bine crescuți, în schimb, moldovenii – cu trimitere la dânsa din Huși – dar și la noi, tecucenii, au inima mare. Piesa de final a fost  „Aș da ani din viața meaˮ, după care cei doi interpreți au promis că vor reveni la Tecuci, Mirabela spunând că dorește să mai trăiască 30 de ani, sau măcar 20. Noi dorim din suflet acest lucru.

 În final, au fost invitați în scenă și interpreții Mihai Bratosin și Cristi Briceanu iar Mihai a cântat împreună cu mama lui, Diana, din Tecuci, din familia Marin, un frumos refren dintr-un cântec de Crăciun.

La ieșirea din scenă, în drum spre foaier pentru a da autografe și a face poze cu publicul doritor, am reușit să-i întreb pe cei doi interpreți ce părere le-a făcut publicul tecucean iar Mirabela a răspuns prima, scurt: „Sunteți un public excepționalˮ.

Lucru acesta ne bucură enorm și ne face să-i așteptăm, oricând, cu tot dragul, pentru că acum, la acest spectacol, nici nu știm când au trecut cele 150 de minute de minune muzicală!

 

Iancu Aizic