La volan, fără permis de conducere și sub influența alcoolului

 

La data de 15 decembrie a.c., doi conducători auto, aflați sub influența alcoolului și care nu dețineau permis de conducere, au fost depistați în trafic, de polițiștii gălățeni.

Primul dintre aceștia, un bărbat de 29 ani, din comuna Corod, a fost depistat, în jurul orei 15.50,  pe strada Eroilor din aceeași localitate, polițiștii constatând că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 21.00, polițiștii Postului de Poliție Vlădești au oprit un autoturism care circula pe un drum din localitatea Brănești, bărbatul de 36 ani, aflat la volan, nefiind deținător de permis de conducere. Mai mult, testarea alcoolscop a acestuia a relevat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, el fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și ulterior, reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.