„Tehnologia la ea acasă”

 

Putem spune că educaţia tehnologică şi ecologia sunt în strânsă legatură şi sunt ,,ştiinţe a supraveţuirii omeneşti”.

Supraaglomerarea, dezvoltarea industriei, a agriculturii şi a mijloacelor de transport au dus la modificarea condiţiilor de viaţă ale plantelor şi animalelor din mediul natural, la dispariţia unor specii, poluarea mediului, murdărirea străzilor şi a parcurilor, la tulburarea liniştii.

 Pentru a desfăşura o activitate raţională, omul trebuie să fie informat asupra problemelor esenţiale din domeniul actual al ecologiei. Scopul educaţiei  este ca fiecare dintre noi să se simtă direct responsabil şi angajat în acţiunile de protecţie a mediului înconjurător. Se cuvine a înţelege cât mai bine legile  convieţuirii interumane pământene.

În lumina celor prezentate mai sus, la nivelul Şcolii gimnaziale ,,Ghe. Petraşcu” Tecuci s-a iniţiat un proiect pe temă de educaţie tehnologică şi ecologică ,,Tehnologia la ea acasă” pentru a promova valorile acestor discipline  în rândul elevilor de la nivelul şcolii şi nu numai.

Elevii din cadrul proiectului ,,Şcoală dupa şcoală” de la Şcoala gimnazială ,,Ghe. Petraşcu” Tecuci au desfășurat în cadrul acestui proiect urmatoarele activităţi: acţiuni de ecologizare, realizarea de postere pe teme ecologice ,,Salvaţi Pământul!”, amenajarea  ,,Colţului micului tehnologˮ cu obiecte confecţionate din materiale refolosibile.

 

Profesor Cornelia Melinte