Hurdubae intenţionează îndatorarea tecucenilor şi a administraţiilor viitoare

 

Unul dintre proiectele care se vor dezbate vineri, 21 decembrie, de la ora 10, în şedinţa Consiliului local Tecuci este „Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 5.000.000 lei pentru o perioadă de 6 ani”.

În fapt, conducerea Primăriei Tecuci doreşte obţinerea unui împrumut bancar în valoare de 5 milioane lei, termenul de rambursare a creditului fiind propus pe o perioadă de 6 ani.

Se specifică că această sumă ar fi necesară pentru realizarea următoarelor investiţii: Compartiment Primiri Urgenţe la Spitalul „Anton Cincu” în valoare de 2.565.962,90 lei şi modernizare străzile Unirii şi Traian în valoare de 3.218.975,57 lei.

„Termenul de rambursare a creditului propus va fi de 6 ani, cu o perioadă de graţie, în funcţie de oferta băncilor. Costurile creditului vor fi cunoscute după încheierea procedurii de achiziţie”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte acest proiect.

Perioada de grație aferentă unui credit este intervalul de timp în care nu plătești instituției de credit ratele.

Dacă perioada de graţie oferită de bancă va fi de 1 an şi 6 luni, sau mai mult, restituirea împrumutului va începe abia din viitoarea administraţie. Prin plata ratelor, viitoarea administraţie nu va putea să facă nici un fel de investiţie iar banii pentru investiţii vor merge pentru plata datoriilor şi a dobânzilor aferente.

Practic, prin acest împrumut se minează calea unei administraţii viitoare, indiferent care ar fi aceasta, de a face performanţă.

 

Please follow and like us:
error: Content is protected !!