Tecuciul merita mai mult!

 

Din anul 2015 încoace C.C. Hurdubae  a promis tecucenilor vrute şi nevrute, la început din postura de candidat PSD la Primăria Tecuci, apoi ca primar ales. „Tecuciul, cu siguranţă, merită mai mult!”, spunea C.C.  Hurdubae, în octombrie 2016, după doar patru luni de mandat.

Astăzi, 19 decembrie, la două zile după dezbaterea privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2019 la Tecuci şi cu o zi înainte de dezbaterea privind stabilirea taxei de salubritate pentru anul viitor, este momentul propice să ne amintim câte ceva din ceea ce a declarat C.C. Hurdubae în ultimii ani.

Străzi asfaltate

„În primul rând, Tecuciul nu are drumuri asfaltate. Când am spus de asfalt, am venit cu un proiect cu 60 de km de asfalt în patru ani. Pornim studiul şi proiectarea pentru primii 15 kilometri, cred că vor putea fi definitivaţi pe la finele lui 2017, pe finanţare europeană”, spunea C.C. Hurdubae într-un interviu apărut în 12 octombrie 2016, în cotidianul Viaţa Liberă.

Locuri de muncă

„Tecuciul este într-o goană teribilă după locurile de muncă. În ceea ce priveşte locurile de muncă, pentru 2017, vreau ca acela care vine şi investeşte în acest oraş să simtă că găseşte la noi în primul rând parteneri. Să nu-i îngreunăm cu taxe, suprataxe, birocraţie”, spunea C.C. Hurdubae în acelaşi interviu din 12 octombrie 2016.

Investiţii

„Ideea este să atragem investiţiile nu să le descurajăm, să creăm locuri de muncă bine plătite nu să stopăm prin metode financiare crearea acestora. Se pot face multe desigur şi cu investiţiile mediului de afaceri local. Sincer, aş prefera să lucrăm pe proiectele de interes major cu oamenii de afaceri tecuceni, pentru ca banii să rămână în oraş. Scoaterea banilor din oraş are ca efect sărăcirea oraşului. Un mediu de afaceri prosper înseamnă un oraş prosper cu oameni bine plătiţi”, spunea C.C. Hurdubae la Radio Tecuci în luna decembrie 2015, cu cinci luni înainte de a fi ales.

Despre taxe şi impozite

„Suntem şi aşa ţara cu cel mai mare număr de taxe şi impozite. Nu creşterea taxelor şi impozitelor este soluţia. Impozitul omoară impozitul, spun economiştii. La un moment dat vezi că nu mai de unde strânge aceste taxe şi impozite. Nu putem duce oamenii înapoi în perioada fanariotă”, spunea C.C. Hurdubae la Radio Tecuci în decembrie 2015.

Să tragem linie!

Au trecut doi ani şi jumătate, a mai rămas un an şi jumătate din mandatul primarului Hurdubae.

Din cei 60 de kilometri promişi pentru asfaltare, Tecuciul ar fi trebuit să aibă asfaltaţi astăzi, 19 decembrie 2018, aproape 37,5 kilometri.

La dezbaterea din 17 decembrie a.c. primarul amintea de asfaltarea a patru străzi a căror lungime însumată nu depăşeşte 4 kilometri, lucrări care au fost executate în anul 2018.

Dacă, aşa cum declara C.C. Hurdubae, Tecuciul are bani să asfalteze 15 km de străzi anual, nu ne rămâne decât să ne întrebăm unde au dispărut banii pentru ceilalţi 11 km care trebuiau realizaţi în 2018, pentru cei 15 km care trebuiau asfaltaţi în 2017 şi pentru 7,5 km în 2016.

Taxele şi impozitele nu numai că au crescut, dar au apărut şi taxe noi, iar poimâine, 21 decembrie, taxa de salubrizare ar putea fi chiar dublată. Aceste taxe sunt o nouă povară aruncată pe umerii contribuabililor tecuceni, persoane fizice sau juridice.

În continuare municipiul Tecuci resimte lipsa locurilor de muncă. Investitorii sunt ţinuţi la distanţă de povara taxelor, de politica administraţiei PSD prin care banii tecucenilor sunt scoşi din oraş prin contractele încheiate cu firme din alte localităţi, precum şi de lipsa facilităţilor promise.

În schimb, avem vorbă multă şi promisiuni fanteziste, despre cum va face şi când va face, deşi după doi ani şi jumătate de mandat aceste lucruri trebuiau să fie deja realizate. Tecuciul, cu siguranţă, merita mai mult!