Pierdut Revelion 2018-2019. Se declară nul!

 

Cei care deplâng dispariţia prematură a spectacolului de Revelion rămân totuşi cu amintirea celor două spectacole oferite de Primăria Tecuci în preajma Crăciunului.

Vineri, 21 decembrie, sala de spectacole Ion Petrovici a devenit neîncăpătoare pentru tecucenii veniţi să-l vadă pe Fuego şi invitaţii săi. Sâmbătă, 22 decembrie, pe scena tecuceană au fost prezenţi alţi interpreţi.

Intrarea la aceste spectacole, dedicate tuturor tecucenilor, s-a făcut pe bază de invitaţie, însă în sală descopereai că jumătate dintre locuri erau deja rezervate. Această rezervare este un semn al egalităţii pe care o pune Primăria între o parte a locuitorilor municipiului şi cealaltă parte a locuitorilor municipiului Tecuci.  

 Suma de 80.000 lei pentru cele două spectacole a fost aprobată în 22 martie 2018 cu specificarea că banii vor fi alocaţi dacă se identifică sume de finanţare la rectificare. Se pare că cei 80.000 lei au fost identificaţi.

Cu toate că spectacolele trebuiau să fie oferite întregii comunităţi locale, este evident că în sală nu încap mai mult de 400 spectatori per spectacol. Din această cauză invitaţiile au fost oferite în primul rând celor agreaţi de partidul aflat la cârma municipiului Tecuci. Unii au profitat de două ori, chiar dacă locurile erau limitate.

Cu alte cuvinte, PSD Tecuci a creat două evenimente plătite din bani publici, evenimente la care au fost invitaţi membrii şi susţinătorii acestui partid. Aceasta deşi cele două spectacole erau dedicate întregii comunităţi locale.

După toate aceste evenimente organizate pentru un public restrâns, deşi sunt adresate întregii comunităţi, nu ne rămâne decât să ne întrebăm cum ar arăta un Revelion organizat în sala de spectacole. Inclusiv focul de artificii.