CUP Tecuci scapă de responsabilitate aruncând sarcina îndepărtării zăpezii în spatele contribuabililor

 

Astăzi, 11 ianuarie, la ora 7, trotuarele municipiului Tecuci erau impracticabile, pietonii fiind nevoiţi să circule pe carosabil. Timp de câteva ore contribuabilii municipiului Tecuci, care se grăbeau în drum spre serviciu, au fost expuşi accidentelor.

În alte ierni pe trotuare se putea circula încă de la primele ore ale dimineţii, echipe numeroase de lucrători muncind cu spor pentru îndepărtarea zăpezii.

Astăzi, la ora 7.15, un singur lucrător cu o maşină de îndepărtat zăpada putea fi văzut pe unul dintre trotuarele străzii 1 Decembrie 1918, decupând o cale de acces, în zăpada de 20 cm, dinspre Liceul Agricol către Primărie.

La acea oră lucrătorii CUP Tecuci erau mai preocupaţi de ridicare gunoaielor decât de îndepărtarea zăpezii. Într-un interval de 10 minute prin centru au trecut trei autogunoiere în spatele cărora stăteau agăţaţi câte 5-6 lucrători ai societăţii de salubrizare.

Câteva ore mai târziu, Primăria Tecuci ne informează: „Cantitățile de zăpadă căzute în ultima perioadă afectează circulația pe drumurile publice și necesită măsuri de intervenție”. De parcă noi nu am văzut. Urmează apoi o serie de obligaţii ale persoanelor fizice şi juridice din municipiu dintre care amintim îndepărtarea zăpezii şi a ţurţurilor, precum şi aruncarea de nisip şi rumeguş în dreptul imobilelor. Sancţiunile pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt între 800 şi 2.500 lei.

Chiar dacă taxele percepute de compania de salubritate au crescut ruşinos de mult, chiar dacă angajaţii companiei se înmulţesc de la an la an, astăzi, 11 ianuarie, CUP Tecuci a dat chix. Iar pentru a-şi ascunde ruşinea reaminteşte tecucenilor că lucrurile pe care altădată le făceau lucrătorii companiei, astăzi trebuie făcute de contribuabili. Adică „ne plătiţi mai mult, ca să lucrăm mai puţin”, cam acesta este mesajul pe care îl transmite CUP Tecuci.