Grupare infracțională suspectată de săvârșirea a 29 infracțiuni de furt și tentativă de furt din locuință

 

La data de 11 decembrie 2018, polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați, având sprijinul B.O.S. Galați și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, surprindeau în flagrant delict, patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cei patru, doi bărbați de 35 și 44 ani, un minor de 17 ani și o femeie de 38 ani, toți din municipiul Galați, ar fi pătruns, prin escaladarea ferestrei, în două apartamente de pe raza municipiului Buzău, de unde ar fi sustras bani, bunuri și alte valori, prejudiciul fiind de 1600 lei.

La momentul respectiv, instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbați și al minorului, și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii.

Pentru a proba întreaga activitate infracțională a celor patru, polițiștii birourilor de investigații criminale din Galați, Buzău și Brăila au continuat cercetările, din acestea reieșind că persoanele în cauză ar mai fi comis, în perioada 23.01.2018 – 07.12.2018, alte 27 infracțiuni de furt sau tentativă de furt din locuință, cu mod de operare ,,forțarea și escaladarea ferestrelor de la parterul blocurilor”. Este vorba despre 18 infracțiuni săvârșite pe raza municipiului Galați, 8 infracțiuni pe raza municipiului Buzău și una în municipiul Brăila.

Prejudiciul total stabilit a fi fost produs, până în prezent, de cei patru, este de 101.500 lei.

În acest context, a fost solicitată și obținută prelungirea arestării preventive a celor doi bărbați și a minorului pentru încă 30 de zile.